Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 28 юли с Иван Барбов

Снимка: Петра Дечева 13 г.,ОДК Варна

Как конната езда помага на деца с двигателни увреждания и колко разпространена е хипотерапията у нас? Ще ви срещнем с Веселина Фелдман, основател на Сдружение „Конна терапия“ и Мария Нестерова, инструктор в конната база в село Кичево, която беше и домакин на интензивен терапевтичен курс за деца в началото на юли.

Ще отидем и до вълнолома във Варна, където група доброволци проведоха акция по подновяване на нарисувания през 2016 година голям български флаг. С двама от тях ще ни срещне Валери Великов.

Как учените от Института по океанология към Българската академия на науките ще използват военния научноизследователки кораб „Св. Св. Кирил и Методий“, ще научим от председателя на БАН – академик Юлиан Ревалски.

Броени дни преди откриването на 25-то издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата във Варна – как върви организацията на събитието и какви изненади очакват варненци и гостите на града?

Ще ви заведем и до разсадника в балчишкото село Рогачево за да ви срещнем със Светислава Ганева, която ще ни каже защо е важно да говорим на растенията с любов.

За чуждестранните посещения в Двореца в Балчик в разгара на летния сезон ще чуем директора Жени Михайлова.

Студената бира става основно оръжие в битката с летните жеги по време на фестивала “Let it BEER”, който ще се проведе на Ледената пързалка в „Младост“ от 29 юли до 1 август. Кои са акцентите в програмата на събитието и каква друга пяна ще има освен бирената? 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна

НА СВЕТЛО на 16 септември с Валерия Василева

Община Белослав изпълнява пилотен проект за намаляване на отпадъците в морските води чрез въвеждане на иновационна системата за рециклиране на пластмаса. Репортаж от заседанието на ПК „Социални дейности и жилищна политика“ към Общински съвет - Варна. Актуална информация за епидемичната обстановка във Варна и областта от брифинга на..

публикувано на 16.09.21 в 12:45

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 16 септември

От днес започват традиционните обиколки по домовете на учениците, които не са записани или не са се явили в училище в първия учебен ден. Разговор по темата с Ирена Радева – началник на РУО - Варна; Репортаж от няколко района във Варна заради липсващите пешеходни пътеки в близост до училищата; Поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от..

публикувано на 15.09.21 в 16:06

НА СВЕТЛО на 15 септември с Валерия Василева

Репортаж от първия учебен ден във Варна и от брифинга на ОД на МВР - Варна за  традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги запазим на пътя!". В Комплекс "Камчия" днес откриха официално Балкански център по русистика. За предизвикателствата на учителската професия за младите преподаватели разговаряме с Яница Петрова..

публикувано на 15.09.21 в 11:09

НОВИЯТ ДЕН на 15 септември с Мариела Димитрова

Защо децата трябва да ходят на училище ще ни каже в 8.10 часа първокласничката Михаела Цонева, която днес влиза в училище на 6-ст години. Образователната система във Варна е готова за началото на новата учебна година, по думите на Лилия Христова, директор на дирекция „Образование“ в община Варна. Но как ще започне учебната година в условията на..

публикувано на 15.09.21 в 06:05

НА СВЕТЛО на 14 септември с Валерия Василева

Министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща в КК "Златни пясъци" с представителите на бизнеса във Варна за резултатите от летния сезон и развитието на отрасъла. Интервю с началника на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Балчик - инж. Антон Антонов, по повод Седмицата на пожарната безопасност (13..

публикувано на 14.09.21 в 11:50

НОВИЯТ ДЕН на 14 септември с Иван Барбов

Още преди слънцето да изгрее, ранобудният сутрешен екип на "Радио Варна" ви очаква за една поредна вълнуваща среща в нашия ефир от 6.00 до 10.30 часа.   Интересни теми, актуални новини и хубава музика са ви подготвили Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьора Недялко Добрев.  Ето и акцентите: В навечерието на първия училищен звънец..

публикувано на 14.09.21 в 05:55

"На светло" на 13 септември 2021 г. със Сияна Спиридонова

Подобаващо изпращане на лятото със сърф, уиндсърф и каяк за деца и младежи със специални нужди се проведе на плажа във варненския квартал "Аспарухово". Как морето и водните спортове подобряват физическото и психическото здраве на малчуганите? Новата учебна година започна от днес в Медицински университет – Варна. Съветниците от постоянната комисия..

публикувано на 13.09.21 в 12:32