Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 24 ноември с Валерия Василева

Ден на национален траур
Снимка: архив

Ден на национален траур в памет на жертвите на пожара в дома за възрастни хора в село Рояк и на тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“.

БЧК и Регионална агенция "Социално подпомагане" - Варна подготвят пакети с помощи за пострадалите в Рояк

Кампания и на мотористите в подкрепа на възрастните хора от изгорелия социален дом в Рояк.

Психичното здраве след стрес и в условия на пандемия - интервю с проф. д-р Христо Кожухаров.

БЧК и Община Бяла организират разделно събиране на дрехи и текстилни изделия.

Интервю с инж. Йонко Иванов - председател на Съюза на преподавателите по авто и мото подготовка.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Между есента и зимата

НА СВЕТЛО на 1 декември с Валерия Василева

Героите на Рояк - момчетата, които първи влязоха да спасяват възрастните хора в горящия дом. Акценти от кампанията във Варна по повод Световния ден за борба със СПИН. Комисията на Европарламента по вътрешен пазар днес обсъжда предложението за въвеждане на общо зарядно устройство за електронни устройства. Петото издание на „Дни на сини..

публикувано на 01.12.21 в 14:07

"Новият ден" на 1 декември 2021 г. със Сияна Спиридонова

По повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН на 1 декември от 9.00 часа в двора на Медицинския университет във Варна ще бъде открит мобилен кабинет, в който студенти, преподаватели и всички желаещи граждани могат да се изследват безплатно и напълно анонимно за своя ХИВ-статус. Ваксинирани ли са жителите на вълчидолското село Червенци?..

публикувано на 01.12.21 в 05:15

НА СВЕТЛО на 30 ноември със Светлана Вълкова

Фондация „Милостиво сърце“ в Добрич от години се грижи за бездомни хора, разказваме за нейната работа На 30-ти ноември честваме паметта на Св. Апостол Андрей Първозвани – на имения му ден ви срещаме с журналиста Андрей Андреев Според народните вярвания днес е Мечкинден – Мария Качамакова от Спасителния мечешки отряд на WWF- България разказва..

публикувано на 30.11.21 в 13:30

НОВИЯТ ДЕН на 30 ноември с Мариела Димитрова

След поредният труден и динамичен летен сезон, на повърхността отново изплува проблемът с кадрите в туризма. Защо квалифицираната работна ръка се преориентира към други сфери, какво трябва да се промени в държавната политика за да се преодолее кризата с кадрите и трябва ли да се почерпи опит от времето на „Балкан турист” –отговорите на тези и..

публикувано на 30.11.21 в 06:11

НА СВЕТЛО на 29 ноември с Иван Барбов

Екипът на предаването „На светло“ ви кани на една вълнуваща следобедна среща в ефира на Радио Варна във времето от 14.00 до 17.00 часа. Водещият Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьора Иван Тасев са „забъркали“ микс от интересни теми и актуални новини за всичко което се случва с план или без план в Източна България. Ето и..

публикувано на 29.11.21 в 13:46
Изгрев, Варна

"Новият ден" на 29 ноември 2021 г. с Димитрина Дончева

Какво искат туроператори за по-добър туризъм в ковид-пандемията и какво се случва в действителност? Тази сутрин очаквайте разговори с Герчо Герчев, представител на туроператорска фирма работеща с полския пазар и Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара. Тютюнопушенето ли е най-честата причина за развитие на белодробен..

публикувано на 29.11.21 в 06:00

НА СЕЛО в Генерал Киселово

Отново е време за разходка на село. Този път ви отвеждаме сред селце, закътано в зелени хълмове, през което ромоли рекичка. Намира се на 50 километра от Варна и се казва Генарал Киселово. Пътуваме с Дидо Симеонов и се изнанадваме от новия асфалт на пътя. Впечатляваме се от чистотата в центъра на Генерал Киселово. И от..

обновено на 27.11.21 в 07:55
Подкасти от БНР