Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 1 декември с Валерия Василева

Между есента и зимата
Снимка: В.Василева, Радио Варна

Героите на Рояк - момчетата, които първи влязоха да спасяват възрастните хора в горящия дом.

Акценти от кампанията във Варна по повод Световния ден за борба със СПИН.

Комисията на Европарламента по вътрешен пазар днес обсъжда предложението за въвеждане на общо зарядно устройство за електронни устройства.

Петото издание на „Дни на сини кариери“ започна днес и ще се проведе изцяло онлайн в три последователни дни.

Христо Господинов е новият държавен шампион по карамбол - малко популярен спорт, който у нас се развива официално единствено във Варна.

Димитър Йонков, екскурзовод от Варна за проект за привличане на туристи с атрактивни видео послания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 19 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 19 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Dave Ingram (BENEDICTION, екс-BOLT THROWER). Стойчо Димитров (HMC "Metal Force") за седмия "Running Free Festival" (30-31 август, къмпинг "Стринава“, Дряново). Разговор с Ташо Колев – Таш от JEREMY?. Данаил Петков за група ZAVERA и дебютния сингъл "Take My Hand". В..

публикувано на 19.08.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 19 август със Светлана Вълкова

От днес по жп линиите София – Варна и Варна – София т ръгват германските климатизирани вагони Председателят на Националния статистически институт – доц. д-р Атанас Атанасов и директорът на Териториално статистически бюро Североизток – Деян Славов, откриха изложба „Младежите на България в европейското семейство“ 8 села в община..

публикувано на 19.08.24 в 12:02

На лов за трюфели

Сухото време и високите температури влияят на реколтата от трюфели, които се отглеждат в гората край балчишкото село Оброчище. Това съобщи за Радио Варна един от четиримата собственици на плантацията Димитър Димитров.  Сезонът е приключил  по-рано - през юли, вместо в края на август.  Отглеждат черен летен и черен есенен трюфел...

публикувано на 19.08.24 в 07:50

НОВИЯТ ДЕН на 19 август с Мариела Димитрова

Тротоар с в центъра на Варна е преграден с метална верига, захваната с катинари за пътните знаци. Случаят е на ул. Ангел Кънчев 10. Репортаж по сигнала, който получихме за тази нова форма самоуправство, в 8.10 часа. За липсата на цялостна водоснабдителна мрежа в град като Варна и липсата на мерки опазване на водния ресурс на места в страната..

публикувано на 19.08.24 в 06:12
автор: Светла Косева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 август със Светлана Вълкова

Най-дългата детска рисунка за Деня на Варна Духът на Варна в картините на Светла Косева "Преди музикалните инструменти" – проект с музикални скулптури на Мартиан Табаков „Простор по виетнамски“ – фотография на Даяна Иванова „Следи от Тоскана“ – четирима художници в Галерия „Тереза Зиковска“ Dire Straits свириха във..

публикувано на 16.08.24 в 11:05

НОВИЯТ ДЕН на 16 август с Иван Барбов

Мъдрите хора са казали, че са се пие по една чаша кафе сутрин е не само полезно, но и малко. Без значение по колко кафе пиете, каним ви да го направите в компанията на Радио Варна и сутрешния радиоотбор в състав Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьорът Иван Тасев. Във времето от 6.00 до 10.30 часа ще "дриблираме" ефирно по..

публикувано на 16.08.24 в 05:55

НОВИЯТ ДЕН на 15 август, четвъртък

Честит празник, Варна!  В празничното за варненци утро какво да очаквате в програмата ни:  Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан за Успение на Пресвета Богородица, Ден на Варна; Спазен ли е графикът за ремонта на ул.14 в м-т „Евксиноград“? – репортаж; Репортаж от регатата „Кор Кароли“, която се провежда винаги в дните около 15..

публикувано на 15.08.24 в 05:48