Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 11 март с Иван Барбов

Изгрев във Варна
Снимка: Румен Йовев

В студеното и мрачно петъчно утро, сутрешния екип на Радио Варна е отново на своя пост за да ви напомни колко хубав може да бъде новият ден, когато го посрещнете с усмивка, топло кафе и приятна компания.

Каним ви да останете в компанията на водещия Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьора Недялко Добрев във времето между 6.00 и 10.30 часа. Ще прелетим ефирно сред най-интересните теми, актуални новини и хубавата музика.

Ето и акцентите днес:

Какви са цените на меда и очаква ли се ръст и при тях? С какви проблеми се сблъскват в бранша и защо пчеларството е започнало да навлиза в сивия сектор? Отговорите на тези и още въпроси ще научим от пчеларя Димитър Димитров.

Българският спорт обединява сили в помощ на бежанците от Украйна. Какви инициативи са започнали варненските спортни клубове?

След 9.00 часа ще ви разкажем трогателната история на едно многодетно семейство от Украйна, избрало Варна за свой спасителен пристан от ужаса на войната.

Ще отидем и до зоопарка във Варна, чийто запаси от зърно в сектора на тревопасните животни намаляват, а от зоокъта търсят спешно фирма, с която да се договорят за доставката на концентриран фураж. Ще чуем коментар на зооинженера Георги Тодоров.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Как варненските артисти от различни жанрове се обединяват в подкрепа на украинските бежанци? Гости в студиото ще са Ралица Герасимова, артистичен директор на младежкото пространство и младия художник София Димова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 14 октомври в "От другата страна" по Радио Варна

На 14 октомври в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Marty Friedman (екс-MEGADETH, екс-CACOPHONY). Разговор с Николай Атанасов (екс-AGENT STEEL) за новия едноименен албум на немската траш банда REZET. Представяне на дебютното EP на Алекс Киров "Emerald Valley". В предаването ще звучи музика на:ABYSMATIC, DEADSCAPE,..

публикувано на 14.10.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 14 октомври със Светлана Вълкова

Репортаж от пресконференцията на бившия кмет на Варна  на тема: „Карантината – Костинброд 2“ Разговор с астронома и астрофотограф Емил Иванов, който  снима Северното сияние над аксаковското село Кичево Информация за пътната обстановка през изминалата седмица във Варна от началника на сектор "Пътна полиция" - Петко Камбуров..

публикувано на 14.10.24 в 12:47
Грациозните лебеди във Варна

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 14 октомври

Православната ни църква чества паметта на Св. Параскева (Петка); Предстоящият ремонт по пътя от Евксиноград към Златни пясъци се отлага със седмица - още подробности от кмета на Община Варна Благомир Коцев; До 25 октомври тече подготовката за реакция при усложнени есенно-зимни условия в община Балчик, как ще става докладването за обстановката?..

публикувано на 14.10.24 в 06:32

"По първи петли" на Петковден с Ваня Славова

Добро утро, уважаеми слушатели и приятели на предаването "По първи петли". Пред микрофона е Ваня Славова, а зад пулта Милица Панайотова. Този е екипът във второ студио на Радио Варна, който се надява, че днес, на 14 октомври, Петковден, ще сподели с вас заедно празника в делника. Ще се чувстваме добре заедно. Защото животът е..

публикувано на 14.10.24 в 03:51
автор: Васил Василев

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 11 октомври със Светлана Вълкова

По повод професионалния празник на архивистите гостува Владимир Владимиров - директор на Дирекция "Регионален държавен архив" - Варна, с отдели: Варна, Добрич, Шумен и Търговище Нови модули от Образователната програма за ученици на Градската художествена галерия – Варна „Вдъхновено“ – изложба живопис на Васил Василев „Както ви..

публикувано на 11.10.24 в 10:52

НА СВЕТЛО на 10 октомври с Мариела Димитрова

Какво ще предприеме ТАСРУД срещу вандализма над машините за билети – коментар на управителят на общинското предприятие Георги Киряков е 14.20 часа. На днешния 10 октомври отбелязваме Световния ден на психичното здраве. Тази година темата на кампанията е „Психично здраве на работното място“ – тематични съвети от психолога Валентина..

публикувано на 10.10.24 в 13:13

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 10 октомври

На 10 октомври Българската Православна Църква чества паметта на Свети 26 Зографски мъченици; Нетипичен цъфтеж на плодни дръвчета през есента - какви са причините разяснява агрометеоролога Мирослав Ганчев; Доброволци ще почистят централния плаж във Варна след края на активния летен сезон. Инициативата е планирана за тази събота, 12 октомври,..

публикувано на 10.10.24 в 05:56