Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 16 май с Иван Барбов

Снимка: Емил Йовев

В Международният ден на светлината, минути след изгрева на слънцето, ще изгрее и новата седмица в ефира на Радио Варна.

Приятният морски радиобриз ще ни повее с интересни теми, актуални новини и хубава музика.

Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьора Венци Фотев ви очакват на познатите честоти за една вълнуваща сутрешна среща във времето от 6.00 до 10.30 часа. Да оцветим заедно новия ден.

Ето и акцентите днес:

Важни промени и допълнения в Закона за защита на потребителите ще влязат в сила от този месец. Какво ще е тяхното значение за търговците и клиентите, как ще бъдат защитени правата ни и ще бъде ли задължен търговецът да ни компенсира когато му предоставяме личните си данни в електронните магазини и сайтовете за онлайн търговия? Отговорите на тези и още важни потребителски въпроси потърсихме от председателя на Асоциация „Активни потребители“ Богдан Николов.

Ще има ли край дългогодишната финансова сага с Тубдиспансера във Варна и има ли опасност от закриване на лечебното заведение? Разговор с общинския съветник проф. Анелия Клисарова.

Благотворителна организация оказва първоначална подкрепа на преминаващите границата през Дуранкулак украински бежанци. След 9.00 часа ще ви срещнем с директора на организацията Мариан Димитров.

Дружеството „Ученически спорт и отдих“ ремонтира и настанява бежанци от Украйна в свои обекти по Северното Черноморие. Ще чуем управителя Марияна Костадинова.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Започва изграждането на горски фитнес с изцяло естествени материали край Варна. За идеята и нейното реализиране разказват нейните радетели Николай Колев и Красимира Маркович.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Слънчев ден

"Новият ден" на 4 юли 2022 г . с Димитрина Дончева

За новия подвариант на коронавируса от вида Омикрон ще говорим тази сутрин, след като през последните дни се наблюдава увеличение на заразените с Ковид-19 у нас. След 8 часа очаквайте разговор с професор Пенка Петрова, директор на Института по микробилогия към БАН. За проблемите, които стоят пред туристите от Турция и причината те да не..

публикувано на 04.07.22 в 05:55

"По първи петли" на 4 юли 2022 г. със Сияна Спиридонова

Селските имоти в Североизточна България са все по-търсени, но и по-скъпи. Кои са предпочитаните села в Добруджа и край морето? За много сериозни празноти в обучението на учениците след 8 клас, алармира Евелина Гечева, управител на образователния портал Академика БГ. За живота, хората и очакванията в началото на летния сезон в Шкорпиловци..

публикувано на 04.07.22 в 03:30
Chart

#681 ТОП 20 (01.07-08.07.2022)

публикувано на 01.07.22 в 18:27

На село в Шкорпиловци

Времето е разкошно за плаж, затова отиваме в селото с най-голяма плажна ивица в България: Шкорпиловци...  Мястото е едно от най-добрите за практикуване на сърф, уиндсърф и кайт по нашето Черноморие. Намира се само на 40 километра южно от Варна.  Пътят е приятен до там, в някои участъци преминаваме през тунел от зеленина и..

публикувано на 01.07.22 в 15:18

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 1 юли със Светлана Вълкова

Акценти от Международния музикален фестивал „Варненско лято“ Катя Зографова представя новата си документална книга "Бележити жени на/за България" Атанас Атанасов поставя на варненска сцена „Клетка за пеперуди“ Милко Божков дари ценна картина на Варненската художествена галерия Кина Петрова и Альоша Кафеджийски с изложба за..

публикувано на 01.07.22 в 13:05
Джулай

НОВИЯТ ДЕН на 1 юли с Иван Барбов

Вълшебен е всеки миг, в който светлината побеждава мрака. Значи всяка сутрин е вълшебна. Нека бъде вълшебно и вашето утро в петък. Бодрият сутрешен екип на Радио Варна ви кани да посрещнем заедно лъчите на първото юлско слънце и да се насладим на първите глътки ароматно кафе, които обещават един вълнуващ и красив ден. Вълнуващи срещи и..

публикувано на 01.07.22 в 06:18
July morning

НА СВЕТЛО на 30 юни с Валерия Василева

Подготовката за Джулая, историята и философията на този празник на свободния дух, вече с четири десетилетия история. Балчик е поредната община в Добричка област, която не подкрепя бизнес плана на ВиК – Добрич със заложено повишение на цената на водата. Младежи от Варна ще преминат обучение за превенция на трафика на хора по проект с..

публикувано на 30.06.22 в 14:23