Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 23 юни с Иван Барбов

Снимка: Д.Дончева

Когато слънцето още се разбужда и се протяга сънливо, сутрешният екип на Радио Варна е отдавна ободрен и готов за поредната вълнуваща ефирна среща между 6.00 и 10.30 часа.

Водещият Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьора Венци Фотев са ви забъркали една обилна радиозакуска с интересни теми и коментари, гарнирани с актуални новини и поръсени с щипка хубава музика.

Ето и акцентите днес:

След свалянето на правителството: Какъв курс ще поеме държавата оттук нататък и вижда ли се изход от политическата криза? Коментар на политическия антрополог доц. Калоян Смилков.

Какво накара жителите на села в Община Аксаково да организират протестно автошествие?

Райският газ – модерно, но и опасно средство за забавление сред младото поколение. Какви рискове крие употребата на веществото, което се предлага свободно в сайтове за търговия и нощните заведения? Отговорите търсим от д-р Борислав Станчев, експерт по наркотичните вещества и анестезиологът д-р Арнаудов.

С обобщени резултати от матурите ще чуем началникът на Регионалното управление по образованието във Варна Ирена Радева.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

45 години след потушаването на пожара на танкера „Ерма“ – всичко за събитията от 1977 година и предстоящата прожекция на документалния филм за инцидента, ще ни разкаже Теодор Роков.

Изложбата „Спасена пролет“ на девет художнички от Украйна, събира ценители на изкуството от няколко държави в Балчик.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 4 юли със Светлана Вълкова

За цената на хляба и нулевата ставка на ДДС до юли догодина – коментар на експерт Проблемите със сметосъбирането във Варна, минералната вода, паркоместата обсъждат на ПК „Благоустройство и и комунални дейности "в общината Регионален форум разисква риска, стреса, националните и регионални проблеми в МВР  Старт на жътвената кампания в село..

публикувано на 04.07.22 в 13:25

На 4 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 4 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Chris Boltendahl (GRAVE DIGGER). Разговор с Ангел Каспарянов за едноименния дебют на ME AND MY DEVIL. В "Мазето на Вакашински" – Ясен Вакашински и Иван Шентов (FEEDBACKER) представят изданията на "Kontingent Records". В предаването ще звучи музика на:АУДИОСФЕРА, ROADWIRE,..

публикувано на 04.07.22 в 13:10
Слънчев ден

"Новият ден" на 4 юли 2022 г . с Димитрина Дончева

За новия подвариант на коронавируса от вида Омикрон ще говорим тази сутрин, след като през последните дни се наблюдава увеличение на заразените с Ковид-19 у нас. След 8 часа очаквайте разговор с професор Пенка Петрова, директор на Института по микробилогия към БАН. За проблемите, които стоят пред туристите от Турция и причината те да не..

публикувано на 04.07.22 в 05:55

"По първи петли" на 4 юли 2022 г. със Сияна Спиридонова

Селските имоти в Североизточна България са все по-търсени, но и по-скъпи. Кои са предпочитаните села в Добруджа и край морето? За много сериозни празноти в обучението на учениците след 8 клас, алармира Евелина Гечева, управител на образователния портал Академика БГ. За живота, хората и очакванията в началото на летния сезон в Шкорпиловци..

публикувано на 04.07.22 в 03:30
Chart

#681 ТОП 20 (01.07-08.07.2022)

публикувано на 01.07.22 в 18:27

На село в Шкорпиловци

Времето е разкошно за плаж, затова отиваме в селото с най-голяма плажна ивица в България: Шкорпиловци...  Мястото е едно от най-добрите за практикуване на сърф, уиндсърф и кайт по нашето Черноморие. Намира се само на 40 километра южно от Варна.  Пътят е приятен до там, в някои участъци преминаваме през тунел от зеленина и..

публикувано на 01.07.22 в 15:18

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 1 юли със Светлана Вълкова

Акценти от Международния музикален фестивал „Варненско лято“ Катя Зографова представя новата си документална книга "Бележити жени на/за България" Атанас Атанасов поставя на варненска сцена „Клетка за пеперуди“ Милко Божков дари ценна картина на Варненската художествена галерия Кина Петрова и Альоша Кафеджийски с изложба за..

публикувано на 01.07.22 в 13:05