Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 15 август с Иван Барбов

„Тоя български град Варна, така чудесно кацнал на черноморския бряг, над зелените талази….“, цитат от пътеписа на Иван Вазов „Един наш черноморски бисер“, който е посветен на град Варна.

Празникът на този черноморски бисер ще бъде във фокуса на сутрешната програма на Радио Варна на 15 август.

На един приятен морски радиокруиз ви канят водещият Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьора Иван Тасев във времето от 6.00 до 10.30 часа. Ще "плаваме" сред вълните на интересните теми и събеседници и актуалните новини. Ще пуснем котва и на музикалния пристан.

Ето и акцентите днес:

За символиката и смисъла на един от най-големите християнски празници Голяма Богородица, ще чуем Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в 6.40 часа.

След 8.00 часа ще чуем коментар на служебния министър на туризма Илин Димитров за най-належащите за разрешаване проблеми в туристическия сектор и защо е необходимо създаването на единна браншова организация.

След спортните новини в 8.30 часа, ще ви срещнем с един успешен млад варненец. Гост в студиото ще бъде победителят в маратона „Галата-Варна“ Антоний Моралийски, който плува също така успешно и в дълбоките води на медицината.

След 9.00 часа ще отидем до музея „Стара Варна“, където кореняк варненецът хаджи Ламбрин Сотиров ще прикове вниманието ни с интересни истории и факти за родния си град.

Образът на Варна през очите на един чужденец: Срещаме ви с анголеца Жоел Макс, който от 4 години живее и учи в морската столица.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

За театъра с любов: Броени часове преди да бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Варна, ще чуем големия български актьор и емблема на варненската театрална сцена Михаил Мутафов.

Честванията по случай празника на Варна започват още от сутринта с Архиерейска Света литургия и издигане на флага на морската столица. Репортаж от мястото на събитието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 27 септември

За 20-и пореден път Програма Достъп до Информация (ПДИ) ще връчи годишни награди за принос в областта на свободата на информация на 28 септември – Международният ден на правото да знам. Срещаме ви с Диана Банчева;  На живо репортаж от мирен протест пред община Варна на собственици на новостроящ се комплекс в района на кв. „Победа” за ул...

публикувано на 27.09.22 в 05:51

На 26 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 26 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Nick Holmes (BLOODBATH, PARADISE LOST). Представяне на новите сингли на DAY OF EXECUTION "Soulless" и "Erase" -  гости в студиото Светослав Василев и Пламен Петков. Разговор с Константин Рашков за 20-годишнината на COPROSTASIS и новия сингъл на групата "Where The Bodies..

публикувано на 26.09.22 в 14:15

НА СВЕТЛО на 26 септември с Мариела Димитрова

Служители от Регионалните здравни инспекции излязоха на Национален протест. Репортажи от Варна и Добрич (14.20 часа). Ще чуем как започна учебната учебната година днес във ВСУ „Черноризец Храбър“ (14.40 часа) и Технически университет-Варна (15.20 часа). За 20-и пореден път Програма Достъп до Информация (ПДИ) ще връчи годишни награди..

публикувано на 26.09.22 в 12:07

"Новият ден" на 26 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Протест за отварянето на ул. "Орех" в кв. "Победа" във Варна готвят живеещи в района. Гражданите искат Община Варна да предприеме необходимите действия за отваряне на улицата, която по думите им от години е блокирана от металните заграждения на частна фирма. Седмица след замърсяването на варненските плажове с мокри кърпички и други..

публикувано на 26.09.22 в 05:25
Chart

#690 ТОП 20 (23.09-30.09.2022)

публикувано на 23.09.22 в 19:19

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 23 септември със Светлана Вълкова

Започва 40-ят фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ Във Варна се провежда IV Национален фестивал на детските и младежки хорове „Уловени пространства“ – космически пейзажи на Велина Гребенска Фестивална академия беше основана във Варна – с какво ще се занимава тя? За пръв път издадоха стихотворения на Виктор Пасков..

публикувано на 23.09.22 в 13:50

"Новият ден" на 23 септември 2022 г. с Димитрина Дончева

Къде е грешката в новата автобусна линия №30 на градския транспорт във Варна? За плюсовете на машинното гласуване - мнение на Стефан Манов от обществения съвет към Централната избирателна комисия. Какви предложения ще гласува Общинския съвет в Балчик днес? Защо организаторите на състезанието Чудобой, което се провежда в района на..

публикувано на 23.09.22 в 06:00