Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На 5 декември в "От другата страна" по Радио Варна

На 5 декември в "От другата страна" по Радио Варна

Специално интервю сMagnus Karlsson (PRIMAL FEAR, THE FERRYMEN).Новият албум на THE CASE "Li &Br"("Литий и бром") с китариста Александър Нейчев. Представяне на новия албум на OLDENWOOD "Obscurity Poems" – разговор с Владислав Иванов (екс-INNERHELL). Преводачът Сибин Майналовски за автобиографията на Brian Johnson "AC/DC: Лицата на Брайън".

В предаването ще звучи музика на: VELIAN, THE DIALOGICS,DIE ROTEN ROSEN, TWISTED SISTER, VOMITORY, FEUERSCHWANZ, KATATONIA, OBITUARY, REVOLUTION SAINTS и др.

"От другата страна" вече започва в 21 часа и  продължава до полунощ!

Интервютата с българските групи и музиканти можете да чуете в подкаста на предаването, както и в платформата Бинар на БНР.

"От другата страна" се излъчва всеки понеделник от 21:00 до 24:00 ч. и може да бъде слушано на следните честоти: Варна 103,4 MHz; Добрич - 88,7 MHz; Бургас - 88,5 MHz; Провадия - 88,9 MHz; за Черноморието - 98,2 MHz или по Интернет на адрес: https://bnr.bg/varna, http://player.bnr.bg и www.predavatel.com. Официален сайт - www.otdrugatastrana.info.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На село" в Кривини на Петльовден

След тригодишна пауза заради Ковид пандемията в село Кривини, община Долни чифлик, отбелязаха празника Сретение Господне, по известен като Петльовден - ден на мъжката рожба. Въпреки делничния ден жени от всички възрасти се хванаха на хорото, което предшестваше ритуалното жертвоприношение на отгледания специално за празника петел. Сретение..

публикувано на 04.02.23 в 07:00

НА СВЕТЛО в петък, 03.02.2023г.

От какво се оплакват ползвателите на градския транспорт във Варна? - отговорите дава директорът на общинското дружество Николай Антонов пред Даниела Стойнова; Интервю на Мартин Николов с Панко Анчев за новата му книга  "Дълг и чест - Петко Рачов Славейков"; Интервю на Александът Йорданов с режисьора на филма „Майка” Зорница – София с..

публикувано на 03.02.23 в 14:27

С "Хоризонти" се изкачваме високо в Перу

Пътуваме към страхотни места в Перу, за да достигнем близо 5000 метра надморска височина. Ще научим повече за националния парк „Уаскаран“, езерото 69 и планината Рейнбоу, все не сред най-известните забележителности на тази иначе много туристическа южноамериканска страна. Наш водач след приключението си по стръмните пешеходни маршрути в Перу е Теодора..

публикувано на 03.02.23 в 09:31
Изгрев, Варна

"Новият ден" на 3 януари 2023 г. с Димитрина Дончева

Некоректна практика на търговци от хранителни вериги  - клиент решил да си купи маслини, отказал те да бъдат сложени в пластмасова кутия, която трябва допълнително да заплати и поискал найлоново пликче, което е безплатно. След като приключва с пазаруването, вижда на касовия бон, че все пак си е купил и платил кутията, която отказал. Какви..

публикувано на 03.02.23 в 06:00
Петльовден в село Голица

НА СВЕТЛО на 2 февруари с Валерия Василева

  Асоциацията на индустриалния капитал обсъжда с бизнеса от Варна и Стара Загора приоритетите за икономиката на страната през 2023. Все по-скъпо излиза зареждането на хладилника с основни продукти заради галопиращата инфлация - почти двойното поскъпване на яйцата, в частност, коментира Богомил Николов от Българската национална асоциация..

публикувано на 02.02.23 в 14:16
Варна, изгрев

"Новият ден" в четвъртък, 02.02.2023г.

Основният лихвен процент ще расте още до края на годината , прогнозира пред Радио Варна финансовият анализатор Иван Стойков. Очаквайте още по темата след 8ч.; Издават безплатни карти за учащи и пенсионери в Балчик. Промяната е във връзка с новите компенсации на цените на пътуване по основните градски линии и междуселищния автомобилен..

публикувано на 02.02.23 в 05:52

"Новият ден" на 1 февруари 2023 г. със Сияна Спиридонова

Миналата седмица от Светия Синод поискаха в декларация до Комисията за енергийно и водно регулиране токът за храмове и манастири да не е промишлен. Читалищата са сред институциите у нас, които също плащат промишлен ток. Високите сметки затрудняват работата им и ги принуждават да правят сериозни икономии или да вдигат таксите. 28..

публикувано на 01.02.23 в 05:40