Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 15 февруари с Иван Барбов

Варна, изгрев
Снимка: Д.Дончева

В утрото след Трифон Зарезан и Деня на влюбените, каним всички влюбени в Радио Варна да се присъединят на познатите честоти за да посрещнат новия ден с усмивка.

Във времето от 6.00 до 10.30 часа с вас ще са Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьорът Иван Тасев, които са ви подготвили по много от интересните теми и ефирни срещи със събеседници, актуалните новини и хубавата музика.

Ето и акцентите днес:

Ще насочим нашия "радиомерник" към етикетирането, произхода и качеството на плодовете и зеленчуците по родните пазари, търговски вериги и магазини. Дали продуктите с надпис „Българско производство“ са наистина български? Спазват ли се изискванията за стандартизация при търговията с плодове и зеленчуци? Ще чуем председателя на Асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов, а също така ще отидем и до Синия пазар във Варна за да видим какво предлагат търговците и интересуват ли се достатъчно потребителите от произхода на стоките, които купуват?

Заплашена ли е от фалит МБАЛ „Света Анна“ във Варна? Ще чуем директора на лечебното заведение проф. Красимир Петров, както и председателя на Комисията по здравеопазване към Обищинския съвет Антоанета Цветкова.

Ще засегнем и темата за имущественото застраховане в България, в което са включени и обезщетенията след земетресения. Защо българите застраховат повече автомобилите, отколкото имотите си и защо няма отделни застраховки срещу земетресения? Отговорите на тези и още въпроси ще научим от Нина Колчакова от Асоциацията на българските застрахователи.

Ще си говорим за спорт и новата онлайн платформа, която обединява спортисти, треньори и любители на активния и здравословен начин на живот.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

Кои са предпочитаните дестинации и специалности за образование в чужбина от варненските ученици и бъдещи зрелостници? 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пролетните ириси

НА СВЕТЛО на 1 май с Валерия Василева

Оправдават ли се очакванията на туроператорите за засилен интерес на туристи към Черноморието ни по Великден и Гергьовден – репортерска проверка. 1 май световната общност отбелязва като ден на международната работническа солидарност и ден на труда. Проектът на БНР „Европа – ново поколение“ продължава в търсене на отговор каква е..

публикувано на 01.05.24 в 13:30

НОВИЯТ ДЕН на 1 май с Иван Барбов

Който си обича работата си я започва отрано, гласи мъдрост с неизвестен автор. И тъй като сутрешният екип на Радио Варна си обича работата, ви очакваме още от 6.00 часа на любимите честоти в Деня на труда. Иван Барбов, Галена Ковчазова и звукорежисьорът Иван Тасев ще се потрудят за вашето добро настроение и усмивки. Сутрешната ефирна..

публикувано на 01.05.24 в 06:29

НА СВЕТЛО на 30 април с Мариела Димитрова

Инженерни и хуманитарни специалности се преподават на френски език в български университети, свъзможност за френска диплома . Това е възможно нлагодарение на дъгогодишно партньорсто между университети от България, Франция и Белгия. Това популяризира кампания на сред гимнаьиите с изучаване на френски език. Програмата дава чъзможности за стажове,..

публикувано на 30.04.24 в 13:38

На 29 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 29 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE). Представяне на група ZIMA и дебюта на NÖDTVEIDT "From Shadow to Dark Light" – разговор с Вероника Велева (БАЛКАНДЖИ) и Николай Велев (INSPELL, MALTWORM). Николай Попов за завръщането на ОБРАТЕН ЕФЕКТ и шоуто като съпорт на PERO..

публикувано на 29.04.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

"На светло" в понеделник, 29 април

Доброволците от Гората.бг правят поредна кампания, с фокус възрастни хора в бедни села, домове за стари хора, център за домашно насилие, психично болни хора, майки и деца, настанени в други места, както и многодетни семейства. Инициативата е за дарение на над 10 000 яйца и 2 000 козунака; Рубрика по Проект на БНР „Европа – ново поколение“;..

публикувано на 29.04.24 в 13:42

НОВИЯТ ДЕН на 29 април с Мариела Димитрова

Последната седмица от земния живот на Господ Иисус Христос се нарича "Велика" или "Страстна седмица", т.е. Седмица на страданията, прелюдия към вечния живот. Църквата учи само чрез делото на Христос, само чрез написаното в Светото Евангелие, напомня ни днес отец Василий Шаган от храма "Св. Архангел Михаил" във Варна.  Ще го чуем в 6.40 часа...

публикувано на 29.04.24 в 06:06
Chart

#761 ТОП 20 (26.04-10.05.2024)

публикувано на 26.04.24 в 19:15