Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 9 юни със Светлана Вълкова

Автор: Петя Константинова

Театрали, артисти и музикални дейци готвят блокаж на арт събитията заради орязан бюджет за култура – Христо Мутафчиев коментира проблема, според министъра на културата Кръстю Кръстев няма да се стигне до национален протест

Закриваща пресконференция на Международния театрален фестивал „Варненско лято“

„Стефан Данаилов. Игра на живот“ - журналистът Жоро Тошев разказва за книгата и филма си, посветени на актьора, премиерата е днес във Варна

„Тъгувам по доброто“ - писателят Мариан Желев с международна награда за разказа си "Съборете ме в четвъртък"

Александър Секулов за новия си роман „Корабът на сирените“, представен в Арт салона на Радио Варна

11-то издание на Международния хоров фестивал „Черноморски звуци“ в Балчик

Филми от фестивала в Кан ще гледаме на МФФ „Любовта е лудост“ във Варна

Magic Hour – фотографска изложба на морска тема на Стефан Мутафчиев


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#734 ТОП 20 (29.09-06.10.2023)

публикувано на 29.09.23 в 19:27
Автор: Александър Николов

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 29 септември със Светлана Вълкова

Стефан Цанев получи Националната литературна награда „Дора Габе“ Завърши Фестивалът на българския филм „Златна роза“: режисьорите Стефан Командарев, Яна Титова; актьорите Меглена Караламбова, Ели Скорчева, Маргарита Стойкова. Обзор на късометражното кино на фестивала Изложба живопис на Мария Чакърова “Там е светло” Графика, рисунки..

публикувано на 29.09.23 в 12:18

НОВИЯТ ДЕН на 29 септември с Иван Барбов

За да имаме здраво сърце, не е хубаво да предозираме с кафе – най-търсеното нещо рано сутрин. Особено ако е 6.00 часа, а вие искате да се включите в над 4-часовия сутрешен маратон на честотите на Радио Варна. Никой обаче не забранява да предозираме с усмивки и добро настроение. Затова смело превключвайте на любимите честоти, където с..

публикувано на 29.09.23 в 05:53

"На светло" на 28 септември 2023 г. със Сияна Спиридонова

Ден преди началото на предизборната кампания Радио Варна продължава да търси мнението на гражданите за свършенето и несвършеното във Варна, за забележките към районните кмества и очакванията от следващите избраници. Днес ще ви срещнем с жители на район „Приморски“. Седмото поред издание на "Туризъм-експо Дестинация Варна" се откри днес...

публикувано на 28.09.23 в 13:35

НОВИЯТ ДЕН на 28 септември с Мариела Димитрова

В  последния ден преди предизборната кампания за органи на местната власт екипът ни продължава да събира и представя мнението на варненци за управлението по райони, за свършената и несвършена работа от районните кметства. След Владислав Варненчик, Аспарухово и Младост, днес даваме думата на жители на централния район Одесос, в 8.10 часа. Къде..

публикувано на 28.09.23 в 06:18
Варна и есенното море

НА СВЕТЛО на 27 септември с Валерия Василева

Доволни ли са варненци от сметопочистването в града, поддръжката на контейнерите за смет и на уличните кошчета за боклук, метенето и миенето на улиците? Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация провежда днес край Варна конференция на тема „Ваканционният туризъм – основа за развитие на туризма в България, перспективи и..

публикувано на 27.09.23 в 14:23
Варна

"Новият ден" на 27 септември 2023 г. с Димитрина Дончева

Жители на Варна коментират какво от обещанията по райони е свършено през изминалия мандат на местно управление и какво не. Тази сутрин питаме живеещи в кв. Аспарухово и Галата. Конкретен район в центъра на Варна е превърнато в сметище, сигнализира слушател на Радио Варна. Мястото е улица Охрид №2. Репортаж. Какви мерки взема..

публикувано на 27.09.23 в 06:00