Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 12 септември с Иван Барбов

Снимка: Лора Узунова 13 г., ОДК Варна

В ранните часове на утрото, когато дори и слънцето още спи, сутрешният екип на Радио Варна е вече буден и готов да посрещне новия ден с широки усмивки, добро настроение и чаша ароматно топло кафе във времето от 6.00 до 10.30 часа.

РадиоОтборът в това прохладно септемврийско утро е в състав Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьорът Добромир Мързов, които ще „дриблират“ по фланга на актуалните теми, интересните ефирни срещи, новините и хубавата музика. 

Ето и темите днес:

Как общините ще се ангажират с контрола на пътната безопасност и събирането на глобите от нарушителите? Очакваните промени в Закона за движение по пътищата, които предвиждат това, ще коментираме с автомобилния експерт Диан Драганов в минутите след 8.00 часа.

Защо площадка за домашни любимци в близост до детски батут притеснява живеещите в района на блок 24 в квартал „Възраждане“? Темата следи репортерът Даниела Стойнова.

Само след няколко дни, малчуганите, които ходят на училище, няма да имат много време за батут и други подобни забавления, тъй като започва новата учебна година. Как стресът от първия учебен ден се отразява на децата и техните родители и как да бъде преодолян? Отговорите на тези въпроси търсим с психолога Добринка Горанова.

Ще ви разкажем и за предстоящата краеведска експедиция на самодейците от читалището в балчишкото село Гурково. Кои места, свързани с историята на Северна Добруджа ще посетят в края на септември? Ще чуем председателя на читалищното настоятелство Наталия Георгиева.

Няма да пропуснем спорта, както и събитията от културния афиш на Варна и региона. А след 10.00 часа, репортерът Сияна Спиридонова ще ни очаква в артистичния квартал на Варна „Таляна“, където ученици ще рисуват сгради паметници на културата, при това върху каменна хартия в рамките на пленер-конкурса „Архитектурното наследство на Таляна“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 27 февруари с Иван Барбов

Точно в 6.00 часа изгряват първите ефирни лъчи на честотите на Радио Варна. Радиоотборът на "Новият ден" днес е в състав Иван Барбов, Александър Йорданов и Добромир Мързов, а във времето до 10.30 часа ще дриблираме на фланга на интересните теми и актуалните новини и ще бележим музикални голове. От вас кафето, от нас доброто сутрешно..

публикувано на 27.02.24 в 05:56

На 26 февруари в "От другата страна" по Радио Варна

На 26 февруари в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Marina La Torraca и Anna Brunner (EXIT EDEN). Красимир Кунчев за новия сингъл на EAGLE POST " Rains & Trains". Зазвръщането на SCOLOS и новия сингъл "Divine Madness" – разговор с Велин Вълчев (BLACK:I, THE REVENGE PROJECT). Йосиф Милчов - Black Art ("Autumn Souls Of Sofia")..

публикувано на 26.02.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 26 февруари със Светлана Вълкова

14.15 – Разговор с колегата Доротея Николова, която прекара 12 дни в Украйна 14.40 – България няма план на зоните, подходящи за безвредна работа на ВЕИ – по темата Вера Стаевска  от инициативата „Зелени закони“ 15.10 - Защо трябва да се внимава с мартениците от изкуствени материи и апликации  коментира Габриела Руменова, създател на..

публикувано на 26.02.24 в 13:28

В "Гравитация нула" на 23 февруари

В „Гавитация нула” днес 23 февруари -   С премиера на оперетата „Българи от старо време“ варненската опера отбелязва националния празник – датите са 1 и 2 март – гости в студиото режисьорът Николай Априлов и Владислав Карамфилов – Въргала; -   Номинаците за фентъзи и фантастика „Еврокон“ – говори писателката и преводач Елена Павлова;..

публикувано на 23.02.24 в 12:59
Chart

#754 ТОП 20 (23.02-01.03.2024)

публикувано на 23.02.24 в 10:19
Февруарско море

НОВИЯТ ДЕН в петък, 23 февруари

Мартин Димитров - депутат от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" за внесения в деловодството на Народното събрание проектозакон за защита на правата на потребителите от мобилните оператори; Христо Рафайлов – зам.- кмет по бюджет, финанси и местни данъци и такси с коментар относно бюджета на Община Варна за 2024г.; Учители и..

публикувано на 22.02.24 в 16:03

НОВИЯТ ДЕН на 22 февруари с Иван Барбов

Учени са доказали, че едно излято кафе действа много по-ободряващо от едно изпито! Не е нужно да изливате кафе за да започнете новия ден с тонус и настроение, просто превключете на честотите на Радио Варна, които ще са вашата ударна доза сутрешен ефирен кофеин! Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьорът Милица Панайотова..

публикувано на 22.02.24 в 05:49