Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 19 септември с Иван Барбов

Снимка: архив

Доказано е, че по-често будилникът ни пречи да спим, отколкото да ни помага да се събудим. Най-много за събуждането обаче помага кафето и сутрешната програма на Радио Варна.

Сутрешният ефирен будилник, който известява началото на новия ден, ще прозвучи точно в 6.00 часа. И тъй като следваме максимата, че усмивките трябва да са повече от проблемите, цели три усмивки ви очакват тази сутрин на познатите честоти – тези на Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьора Недялко Добрев. Те ще ви държат в такт с интересните и актуални теми и новини, а за доброто ви музикално настроение се е погрижил музикалният редактор Димитър Димитров.

Ето и темите днес:

След мащабните протести на зърнопроизводители и животновъди заради вноса на украинско зърно и селскостопанска продукция, ще чуем гледната точка и на представител на преработвателния сектор в лицето на Юлиан Стефанов, финансов директор на една от големите компании за преработка на слънчоглед и производство на слънчогледово олио.

В разгара на кампанията по гроздобера: Какви са очакванията за реколтата? Ще има ли повишение на цената на гроздето и ще пием ли по-скъпо вино? Отговорът на тези и още въпроси ще научим от Петьо Бошнаков, който е председател на Националната асоциация на лозарите в България.

Наш слушател сигнализира за лошо състояние на детска площадка в района на читалище „Отец Паисий“. Даниела Стойнова ще провери каква е ситуацията там малко след 8.30 часа.

Във втората половина на септември, освен на есента, вече започва да се усеща и полъхът на предстоящите местни избори. Кои са известните до момента кандидати в област Добрич и какви са очакванията на хората ще разберем в репортажа на Мая Щърбанова.

Кои са акцентите в културния афиш на Варна и региона?

В навечерието на 41-вия фестивал за игрални филми „Златна роза“: Какво очаква почитателите на българското кино във Варна?


ВИЖТЕ ОЩЕ

На 2 октомври в "От другата страна" по Радио Варна

На 2 октомври в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Andre Joyzi (VIOLENT INZIDENT, екс-BREED 77), Sam Totman (DRAGONFORCE), Martin Jackson (CONFYDE) и Rich O'Donnell (KARYBDIS) от трибют бандите CHOP SUEY и MACHINE HEAD UK. Представяне на проекта NÖDTVEIDT – разговор с Николай Велев (MALTWORM, INSPELL). Гости в студиото Веселина..

публикувано на 02.10.23 в 14:25

"На светло" на 2 октомври 2023 г. със Сияна Спиридонова

Варненският свободен университет посреща новата академична година с увеличен брой на студентите. Два пъти по-голям приемът на чуждестранните студенти, магистри и докторанти, които идват от над 30 държави по света и от четири континента. Повече от 60 първокурсници прекрачиха за първи път прага на Колежа по туризъм във Варна. Днес беше..

публикувано на 02.10.23 в 13:35
Изгрев, Варна

"Новият ден" на 2 октомври 2023 г. с Димитрина Дончева

Липсващи пешеходни пътеки и неправилно поставени пътни знаци са причина за опасно придвижване на пешеходци в района на Професионалната гимназия по дървообработване във Варна. Какво още? Репортаж. Във Варна расте интересът към ваксинирането срещу Ковид-19. Интервю с д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ-1 "Света Клементина". Промените във..

публикувано на 02.10.23 в 06:00

По първи петли с Ваня Славова

В първия понеделник на месец октомври започваме традиционно в 4 сутринта "По първи петли", но с морски звуци от Варна. Милица Панайотова избира музиката в предаването,а темите са разнообразни: Ловният сезон стартира. Разговор на Димитрина Дончева с дългогодишния ловец Димитър Шидеров , който е ловец от 40 години и има 4 пушки. Обаче..

публикувано на 01.10.23 в 09:54
Chart

#734 ТОП 20 (29.09-06.10.2023)

публикувано на 29.09.23 в 19:27
Автор: Александър Николов

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 29 септември със Светлана Вълкова

Стефан Цанев получи Националната литературна награда „Дора Габе“ Завърши Фестивалът на българския филм „Златна роза“: режисьорите Стефан Командарев, Яна Титова; актьорите Меглена Караламбова, Ели Скорчева, Маргарита Стойкова. Обзор на късометражното кино на фестивала Изложба живопис на Мария Чакърова “Там е светло” Графика, рисунки..

публикувано на 29.09.23 в 12:18

НОВИЯТ ДЕН на 29 септември с Иван Барбов

За да имаме здраво сърце, не е хубаво да предозираме с кафе – най-търсеното нещо рано сутрин. Особено ако е 6.00 часа, а вие искате да се включите в над 4-часовия сутрешен маратон на честотите на Радио Варна. Никой обаче не забранява да предозираме с усмивки и добро настроение. Затова смело превключвайте на любимите честоти, където с..

публикувано на 29.09.23 в 05:53