Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 29 септември с Иван Барбов

Снимка: Емил Йовев

За да имаме здраво сърце, не е хубаво да предозираме с кафе – най-търсеното нещо рано сутрин. Особено ако е 6.00 часа, а вие искате да се включите в над 4-часовия сутрешен маратон на честотите на Радио Варна.

Никой обаче не забранява да предозираме с усмивки и добро настроение. Затова смело превключвайте на любимите честоти, където с изпълнени с любов сърца в Световния ден на сърцето ви очакват Иван Барбов, Кремена Иванова и звукорежисьорът Венци Фотев.

Ще се понесем в ритъма на интересни теми и ефирни срещи, актуалните новини от ежедневието и хубавата музика, подбрана специално от музикалния редактор Димитър Димитров.

Ето и темите днес:

Ще засегнем темата за стълбищните платформи и асансьори за хора с увреждания по варненските подлези, за които обаче често граждани сигнализират, че не работят. Репортерът Ваня Славова провери съоръжението в един от големите и ключови подлези в центъра на Варна. Тя ще ни очаква там след 8.00 часа.

Новите технологии в хотелиерството: Какво представляват новите очила за виртуална реалност? Разговор на Даниела Стойнова с Ралица Иванова, участник в туристическия форум край Варна.

Каква е равносметката за изминалия летен сезон за медицинските екипи по морето? След 8.30 часа Мариела Димитрова ще ни срещне с д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ I "Света Клементина" във Варна - лечебното заведение, което от години осигурява медицинското обслужване по плажовете.

Няма как да на поговорим и за започващата от днес предизборна кампания, в която често ще се използва думата „кмет“. За да избегнат честата й употреба, мнозина употребяват като синоним думата „градоначалник“. Грешка ли е обаче това според езиковедите? Отговорът ще научим от репортаж на Емилия Николова. 

В навечерието сме и на новия ловен сезон за едър и дребен дивеч и груповия лов на дива свиня. И тъй като ловджийските истории са винаги интересни и любопитни, след 9.30 часа ще чуем председателя на ловната дружинка в провадийското село Житница Димитър Шидеров. Как се е променило ловуването през годините и защо не иска да си купи нова пушка?

На мушката ни ще са и темите за културата, а репортерът Александър Йорданов ще направи обобщение на завършилия фестивал за български игрални филми „Златна роза“. Кой грабна голямата награда?


ВИЖТЕ ОЩЕ
Есенно море, ноември

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 5 декември

Репортаж по два слушателски сигнала; Репортаж от рибната борса във Варна за цените на рибата преди Никулден; Момичетата между 10 и 13г. могат да се възползват от Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка чрез ваксината срещу човешкия папилома вирус. Ваксината вече обхваща и повече щамове на вируса...

публикувано на 05.12.23 в 05:51

На 4 декември в "От другата страна" по Радио Варна

На 4 декември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю сKip Winger (WINGER).Разговор с Емил Анчев за новия албум на КОНКУРЕНТ "The Hard Way". Представяне на новия албум на РЕНЕГАТ "Равносметка" – Константин Кацаров с подробностите. "Неравноделни времена 2 – Облачните шалове на Витоша" – нова книга от Адриан Иванов (ЕР МАЛЪК)...

публикувано на 04.12.23 в 14:25

"На светло" на 4 декември

Ще има ли и във Варна ограничение за влизането на стари автомобили в централната част на града? Отговорите търсим с Даниела Стойнова. До края на годината се очаква да бъде приета европейска директива, която урежда работата чрез платформи. Директивата дава презумпция за трудово правоотношение, с което хората ще се ползват от право на почивки и..

публикувано на 04.12.23 в 13:15

Хора и влакове - на гости в село Комунари

Днес гостуваме в едно малко селце, намиращо се на около 70 километра от Варна в полите на Стара планина. Село,  заобиколено от красива природа, с богата история, но трудно настояще. Това е село Комунари в Община Дългопол.  „Повечето съборени къщи са по главния път и който мине си казва, че сигурно тук няма хора...“ Това са думи на кмета на..

публикувано на 02.12.23 в 11:15
Автор: Бисер Лазаров

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 1 декември със Светлана Вълкова

"Стара Варна в картини – изобразителното изкуство във фондовете на Музея на Възраждането" Захари Карабашлиев представя новия си роман „Рана“ Лора Маринова издаде първа част от книгата си „Паметна плоча“, посветена на нейния баща, художника Янко Маринов Варненската галерия „Ларго“ празнува 15 години с изложба „Зона на съприкосновение“..

публикувано на 01.12.23 в 10:50

НОВИЯТ ДЕН на 1 декември с Иван Барбов

Декември е месецът, в който към въпросите "как си" и "какво правиш" прибавяме и "къде ще си на Нова година". Нова година е още далеч, но ако още нямате планове къде ще посрещнете първото декемврийско утро, каним ви да го направите на честотите на Радио Варна.   Бодри и засмени, там ви очакват Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Венци Фотев..

публикувано на 01.12.23 в 05:47
Chart

#743 ТОП 20 (01.12-08.12.2023)

публикувано на 30.11.23 в 20:29