Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 19 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 19 август в "От другата страна" по Радио Варна

Специално интервю с Dave Ingram (BENEDICTION, екс-BOLT THROWER). Стойчо Димитров (HMC "Metal Force") за седмия "Running Free Festival" (30-31 август, къмпинг "Стринава“, Дряново). Разговор с Ташо Колев – Таш от JEREMY?. Данаил Петков за група ZAVERA и дебютния сингъл "Take My Hand".

В предаването ще звучи музика на: KSANA, NAMELESS DAY RITUAL, BORN FROM PAIN, NASTY, THE NAIL, RIPPED TO SHREDS, LAIBACH и др.

"От другата страна" вече започва в 21 часа и продължава до полунощ!

Интервютата с българските групи и музиканти можете да чуете в подкаста на предаването, както и в платформата Бинар на БНР.

"От другата страна" се излъчва всеки понеделник от 21:00 до 24:00 ч. и може да бъде слушано на следните честоти: Варна 103,4 MHz; Добрич - 88,7 MHz; Бургас - 88,5 MHz; Провадия - 88,9 MHz; за Черноморието - 98,2 MHz или по Интернет на адрес: https://bnr.bg/varna, http://player.bnr.bg и www.predavatel.com. Официален сайт - www.otdrugatastrana.info.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 19 август със Светлана Вълкова

От днес по жп линиите София – Варна и Варна – София т ръгват германските климатизирани вагони Председателят на Националния статистически институт – доц. д-р Атанас Атанасов и директорът на Териториално статистически бюро Североизток – Деян Славов, откриха изложба „Младежите на България в европейското семейство“ 8 села в община..

публикувано на 19.08.24 в 12:02

На лов за трюфели

Сухото време и високите температури влияят на реколтата от трюфели, които се отглеждат в гората край балчишкото село Оброчище. Това съобщи за Радио Варна един от четиримата собственици на плантацията Димитър Димитров.  Сезонът е приключил  по-рано - през юли, вместо в края на август.  Отглеждат черен летен и черен есенен трюфел...

публикувано на 19.08.24 в 07:50

НОВИЯТ ДЕН на 19 август с Мариела Димитрова

Тротоар с в центъра на Варна е преграден с метална верига, захваната с катинари за пътните знаци. Случаят е на ул. Ангел Кънчев 10. Репортаж по сигнала, който получихме за тази нова форма самоуправство, в 8.10 часа. За липсата на цялостна водоснабдителна мрежа в град като Варна и липсата на мерки опазване на водния ресурс на места в страната..

публикувано на 19.08.24 в 06:12
автор: Светла Косева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 август със Светлана Вълкова

Най-дългата детска рисунка за Деня на Варна Духът на Варна в картините на Светла Косева "Преди музикалните инструменти" – проект с музикални скулптури на Мартиан Табаков „Простор по виетнамски“ – фотография на Даяна Иванова „Следи от Тоскана“ – четирима художници в Галерия „Тереза Зиковска“ Dire Straits свириха във..

публикувано на 16.08.24 в 11:05

НОВИЯТ ДЕН на 16 август с Иван Барбов

Мъдрите хора са казали, че са се пие по една чаша кафе сутрин е не само полезно, но и малко. Без значение по колко кафе пиете, каним ви да го направите в компанията на Радио Варна и сутрешния радиоотбор в състав Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьорът Иван Тасев. Във времето от 6.00 до 10.30 часа ще "дриблираме" ефирно по..

публикувано на 16.08.24 в 05:55

НОВИЯТ ДЕН на 15 август, четвъртък

Честит празник, Варна!  В празничното за варненци утро какво да очаквате в програмата ни:  Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан за Успение на Пресвета Богородица, Ден на Варна; Спазен ли е графикът за ремонта на ул.14 в м-т „Евксиноград“? – репортаж; Репортаж от регатата „Кор Кароли“, която се провежда винаги в дните около 15..

публикувано на 15.08.24 в 05:48

НОВИЯТ ДЕН на 14 август с Мариела Димитрова

Продължителен дебат „За“ и „Против“ изграждането на вятърни централи в землищата на балчишките села Соколово и Тригорци се проведе в самото начало на август, по време на заседание на Общинския съвет в Балчик. Съветниците оттеглиха проекторешението за одобряване на подробните устройствени планове (ПУП) за разполагане на перките, защото прецениха,..

публикувано на 14.08.24 в 05:55