Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 3 септември с Валерия Василева

Кътче от етнографския музей на открито „Етър“
Снимка: Валерия Василева

От утре в пункта на РЗИ пред Информационния щанд в Гранд Мол всеки български гражданин може да активира своето електронно здравно досие на мобилния си телефон.

Във Варна днес предстои събитие от 35-то издание на Дните на японската култура в България - лекция и модно ревю „Пътешествие в света на кимоната“ с Минори Сугимото, първо ниво експерт по обличане на кимона.

Проектът „Деца на площада“ си е поставил нелеката задача да перобрази градската среда според визията на малките, тийнейджърите и големите - срещите са в продължение на седмица на площада със скулптурата "Рибарят и златната рибка" в центъра на Варна.

Проектът "Варна през вековете" на Сдружение "Наш свят" представя новаторски поглед върху културното наследство на Варна, с поредица от "Разходки-пърформанси" (Walking performances), които съчетават изкуство с изследване.

Отлично представяне на екипажа на яхта „Макси“ в регатата „Порт-Варна“ - малкият, но сплотен екип се пребори за три първи места в състезанието.

Ще чуем за първи път в ефира на Радио Варна най-новата песен "Амор" на Васил Найденов в дует с Йорданка Христова и интервю с краля на българската попмузика, който днес навършва 74 години!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
На светло

НА СВЕТЛО на 4 септември с Валерия Василева

Днес и утре от 11 до 16 часа мобилен екип на РЗИ-Варна до информационния център на ниво "0" в Гранд мол ще съдейства на гражданите да получат достъп до пациентското си досие през мобилния телефон. На извънредното си заседание днес общинските съветници от Община Добричка решиха, че жителите на общината ще решат дали да има или не..

публикувано на 04.09.24 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 3 септември с Мариела Димитрова

Нов вид измама заплашва редовно пазаруващите онлайн с доставка от куриер до адрес: доставя се непоръчвана стока с наложен платеж и без услугата „Преглед“. Очаквайки поредната пратка варненка плати близо 100 лв. за стока, която не е поръчвала, но... на пакета са посочени нейните имена и адрес . Настигайки куриера секунди по-късно той й отговаря:..

публикувано на 03.09.24 в 05:58

На 2 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 2 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Ronnie Romero (LORDS OF BLACK,THE FERRYMEN, екс-RAINBOW). Деница Славова ("Projector Plus") за фестивала "Rebel Rebel IV - By The Sea Edition" (6-7 септември, Варна). Представяне на новия албум на STAFFA "Недоизказано мълчание" – разговор със Санислав Василев (THE REVENGE..

публикувано на 02.09.24 в 14:25

НА СВЕТЛО в понеделник, 2 септември

Международен образователен форум "Образованието през парадигмата на хуманизма и изкуствения интелект" се провежда във Варна; Тържествата във Вълчи дол, с които ще бъдат отбелязани няколко важни за общината годишнини, продължават и днес; Рубрика " Свидетелства от Варна" с  Любомир Кутин; Пленер под надслов „Хартията – Същност и..

публикувано на 02.09.24 в 11:26

Радио Варна на 90 - епизод 7

В седмия епизод от новото предаване, излъчен на 31 август 2024 г., говорихме за  предаванията през 50-те години на миналия век – време на пропаганда. В края на 40-те и началото на 50-те години в Радио Варна се оформят три редакции - Редакция „Политическа информация“ с предавания: „Новини от района“, „Дела на народните съвети“, „Пред изборите за..

публикувано на 02.09.24 в 11:25
Chart

#775 ТОП 20 (30.08-13.09.2024)

публикувано на 30.08.24 в 20:36

В „Гравитация нула“ на 30 август

„Гравитация нула“ – 30 август 2024 година с Мартин Николов -   32 Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“ – финалът. Разговори с Момчил Карамитев, председател на журито, актрисата Жана Яковлева и режисьора Васил Барков; -   Постановката "Последното изкушение на Христос" от Никос Казандзакис на варненска сцена; -..

публикувано на 30.08.24 в 13:27