Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обръщение на кандидата за кмет на община Варна Иван Портних, издигнат от ПП "ГЕРБ"

На финала на предизборната кампания на втория тур на изборите за кмет в неделя, 7 юли, много партии,  патриотични организации и сдружения подкрепиха кандидата за кмет на Варна Иван Портних. Сред тях са ПП “БЗНС”-Варна, СДС , “Новото време”, “Гергьовден”, “Свободен избор”, Радикал-демократическата партия, ВМРО, Федерацията на свободните граждани, Младежкия земеделски съюз, “Обединени земеделци” и Общият земеделски професионален съюз в България.
“Той е млад и образован, доказан професионалист, който предлага нов европейски модел на развитие на Варна”-заявяват членовете на трите земеделски формации. “Ние сме дясноориентирани и затова нашият избор е последователен и логичен. Ще подкрепяме Портних в неговата работа, след като стане кмет, за по-доброто бъдеще на Варна и варненци”-посочиха представителите им. В обръщението си  към варненци Иван Портних призова  да се гласува, за да се докаже, че морската столица избира по-доброто си бъдеще. Той каза още:
-Варна е изправена  пред избор на кмет в неделя, Варна е изправена пред избор на модел на управление през следващите  години. Две кандидатури останаха на финалната права. Моята, като на десен кандидат, подкрепен от десните сили с ясна  програма за европейско развитие на града и кандидатурата на доцент Бозов, който е подкрепен от ДПС и БСП, който е неразривна част от екипа на г-н Кирил Йорданов през последните шест години като негов заместник кмет, който по този начин е всъщност  един продължител на статуквото на тези  управленски практики, на този управленски подход, който всъщност хората отхвърлиха. Важно е варненци да знаят какво избират и какво стои наистина зад двете кандидатури, защото Варна трябва да избере между демокрация, или статукво с комбинация на задкулисно влияние, такова, каквото го виждаме и  в национален мащаб от олигарфичните върхушки на ДПС, БСП, медийните групировки на г-н Пеевски, с предварително наредена администрация от тези три фактора, които изброих и съм убеден, че Варна не би желала решенията за града да се вземат не в общината, а да се вземат някъде в София,  в един задкулисен кръг, който показа в последния месец на  национално ниво, как безпардонно и безкруполно налага своите решения. Това, срещу което всички негодуват. Призовавам всички варненци в неделя да упражнят правото си на глас и да не дадат с много средства, със силна медийна подкрепа от определени медийни групи, със скриването зад кандидатура независима, покрепена от ...-един модел, който дълго време работи при управлението на Кирлил Йорданов. Всичко това да подведе избирателя и той да избере не промяна, не ново начало, не европейски път на развитие, а просто, запазване на статуквото с малко повече приказки и показност за прозрачност.Имаме голям потенциал да се развиваме така както се разви Бургас в предните години. Трябва да смениме просто подходът на управлението и аз съм убеден, че в неделя Варна ще направи своя разумен избор


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#779 ТОП 20 (04.10-11.10.2024)

публикувано на 04.10.24 в 18:58
автор: Велислава Гечева

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 4 октомври със Светлана Вълкова

14 – 15 часа Арх. Станчо Веков с „Юбилейна изложба х 3“  „Рицарят на стоманените дами“ - Живко Седларски, представя скулптура във ФКЦ Паметен знак на актьора Кирил Господинов – Баш Майстора - поставиха в градинката зад Варненския театър 15 – 16 часа Три изложба във Варна: „Приказки за ангели и риби“ на..

публикувано на 04.10.24 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН на 4 октомври с Иван Барбов

„Усмивката е щастие, което ще откриете точно под носа си“, гласи послание на мъдрите хора. Усмивки и добро настроение ще намерите и на честотите на Радио Варна ако се настаните удобно на тях във времето от 6.00 до 10.30 часа. С усмивка и кафе ви очакват Иван Барбов, звукорежисьорът Иван Тасев и Доротея Николова, която ще ви държи в..

публикувано на 04.10.24 в 07:50

НА СВЕТЛО в четвъртък, 3 октомври

По казуса с основно училище „Константин Арабаджиев“ във Варна - мнението на протестиращите и на РУО - Варна; Средновековен фестивал под надслов „Рицарите в музея"; Рубрика "Свидетелства от Варна" с Любомир Кутин; Кога и дали ще старира мащабният ВиК ремонт на вход/изхода на Варна?; Рубрика "Спорт" с Румен Генов - интервю с..

публикувано на 03.10.24 в 11:49

НОВИЯТ ДЕН на 3 октомври с Мариела Димитрова

Защо ще протестират тази сутрин в 8.30 часа родители на деца от варненското ОУ "Константин Арабаджиев". Репортаж в 8.10 часа. Преди няколко дни гръмна новината за българските туристи, останали блокирани повече от денонощие на летището на гръцкия остров Корфу. Полетът им за България на няколко пъти е бил отлаган, заради техническа неизправност..

публикувано на 03.10.24 в 06:16

НА СВЕТЛО на 2 октомври с Валерия Василева

Дело срещу Община Варна за отказан достъп до информация заведе управителят на варненска електронна медия Георги Костов. Туризмът и международната геополитическа обстановка - интервю с Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите у нас и туроператор на немския пазар. В рубриката „Свидетелства от Варна“ на Любомир Кутин..

публикувано на 02.10.24 в 13:45

Радио Варна на 90 - епизод 8

В осмия епизод, излъчен на 28 септември 2024 г., отново говорихме за предаванията през 50-те години на миналия век – време на пропаганда. В предходното, седмо издание, Ви разказахме за част от предаванията на Радио Варна от петото десетилетие - някои от тях на морска тематика: „На морската ни граница“, „За работниците от пристанищата на Сталин и..

публикувано на 02.10.24 в 11:47