Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 22 декември 2015г. с Димитрина Дончева

2
"Юнашки салон" Варна
Снимка: Румен Генов

10 покрити велопаркинга бяха открити във Варна. Ползването им ще бъде безплатно, като достъпът до всеки от тях се осигурява чрез чип, който велосипедистите получават срещу подписан договор между тях и Черноморската регионална агенция за управление на енергията. 10-те закрити велосипедни паркинга бяха изградени по проект MOBISEC от агенцията. Те са електрифицирани, осветени и снабдени с електронен код за достъп. На четири от тях са инсталирани фотоволтаични панели, захранващи велосипедните клетки с електричество. Всеки от паркингите е оборудван с камери за видеонаблюдение. Чипове за достъп ще се получават от Веломагазин "УСТРЕМ" на ул. "Райно Попович" 6 и от Общинския информационен център във Варна. Подробности от Тодор Тонев, представител на Черноморската регионална агенция за управление на енергията. Ще чуем и анкета с велосипедисти. 12.40 часа.

Настъпиха ли промени  през 2015 година  за хората с увреждания във Варна и какви – обзор от  Веселина Стоилова, омбудсман на хората с увреждания във Варна. 14.15 часа.

За 8-ма поредна година варненските ученици доброволци от международната младежка организация PTPI„Делфините” организират коледна кампания, в която продават ръчно изработени картички. Със средствата от продажбите  децата  купуват необходими пособия за деца и възрастни с увреждания. Осмата им кампания започна  на 16 декември и приключва утре вечер. Учениците продават картички на щандове в магазините на една от големите хранителни вериги във Варна. Целта тази година е да съберат 10 хиляди лева, с които да оборудват стаи за рехабилитация и физиотерапия за деца с увреждания в УМБАЛ „Св. Марина” във Варна. Интервю с Яна Козарева и Калоян Маринов.14.40 часа.

Обновеното отделение  по  лъчелечение към варненската Онкоболница се откри официално днес във Варна.

След 9-месечен ремонт се открива и „Юнашкият салон“ - най-старата спортна зала във Варна. Подробности очаквайте в минутите след 15.30 часа.

Информираме и за проекта „Реставрация и консервация на дворец „Евксиноград“ и  прилежащия му парк, който приключва.

Очаквайте и подробности от откриването на първия във Варна  саниран блок №2 в квартал „Младост“.  Очаква се на  церемонията да присъства  министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова

Индивидуален подход при лечение на диабет, новостите в лечението на диабет тип 2, физическа активност и хранене при диабетно болните са сред темите, обсъждани по време на обучителен семинар днес във Варна. Организатор е Регионалния информационно-консултативен център към Българска асоциация диабет. Репортаж в 16.15 часа.

На финала на предаването „На светло” ще ви разкажем за Коледния базар на Флората в Бургас. 17.15 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 5 август със Светлана Вълкова

14.20 – „Има такъв народ“ върна неизпълнен третия мандат за съставяне на кабинет в 50-ото Народно събрание, България отива на седми парламентарни избори за последните три години 14.40 – Репортаж от п ресконференцията на „Възраждане“ на тема: “Истината за Инвестиционната програма на община Варна” 15.20 – Започна четвъртият етап от..

публикувано на 05.08.24 в 12:14

НОВИЯТ ДЕН на 5 август с Иван Барбов

„Тъкмо влизам в морето и алармата звънна“, гласи пост нейде из социалните мрежи тази сутрин от човек, който със сигурност обича морето, но не и ранното ставане. В 6.00 часа в понеделник обикновено алармата е едно от най-недолюбваните неща на този свят, а кафето е най-консумираната напитка. Дори и най-сивото утро в понеделник обаче може да..

публикувано на 05.08.24 в 05:56
автор: Александър Габровски

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 2 август със Светлана Вълкова

За 15-ти път Алея на книгата във Варна – гостува Десислава Алексиева – председател на Асоциация „Българска книга“ Представиха юбилейния сборник „Да оставиш след себе си“ по повод 80 години от рождението на Иван Иванов, изследователят на Варненския халколитен некропол Изложбите във Варна: "50 + 10" - дървопластика на Роберт Цанев;..

публикувано на 02.08.24 в 10:51

НА СВЕТЛО 1 август с Мариела Димитрова

В началото на предаването две теми с продължение – защо бяха изсечени десетилетни кедрови дървета в кв. Апарухово и наличието на вода нада допустимото по стандарт в бялото саламурено сирене на пазара, както установи проверка на Асоциация Активни потребители. Утаителят на река Провадийска прелива и инертните материали от него в момента се..

публикувано на 01.08.24 в 14:01

НОВИЯТ ДЕН на 1 август с Иван Барбов

„Колко ме обичаш от 5 до 10?“, попитала жена мъжа си, а той отговорил „не знам, по това време спя“. За всички, които не спят във времето от 6.00 до 10.30 часа часа и обичат денят им да започва с усмивка и добро настроение, превключете на честотите на Радио Варна.   Ще "рисуваме" ефирно началото на новия ден, а Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 01.08.24 в 05:53

НОВИЯТ ДЕН на 30 юли с Иван Барбов

„Наспивам се“ е глагол в никое време, гласи послание в социалните мрежи тази сутрин на човек, на който определено ранното ставане не му е любимо. За тези, на които им е любимо да посрещнат деня с Радио Варна, „превключвам на любимите честоти“ е глаголът в сегашно време, който ви гарантира усмивки, добра информираност и добро настроение...

публикувано на 30.07.24 в 05:55

Радио Варна на 90 - епизод 6

В шестия епизод от новото предаване, излъчен на 27 юли 2024 г.,  говорихме за сградите, в които се е помещавало Радиото от 1934-та до днес. Димитър Кулев, ученик в горните класове на Варненската мъжка гимназия и активен участник в кръжока по физика през 1933 г., конструира първия радиопредавател във Варна. Според автентичния разказ на..

публикувано на 29.07.24 в 14:35