Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 5 януари 2016 г. с Димитрина Дончева

Снимка: БГНЕС

Консервирана храна, зимни дрехи, обувки и одеяла са нужни в приюта за временно настаняване на бездомни във Варна. 104 души са подслонили там в студените дни, при капацитет от 50 души. Подробностите от директора на приюта Димитър Енчев. 12.40 часа.

Информационна кампания за популяризирането на новите секторни помирителни комисии, започва съвсем скоро Комисията за защита на потребителите, която е техен администратор. Кампанията е насочена както към потребителите и бранша, така и към конкретните търговци. Подробности от Димитър Маргаритов, председателя на КЗП.

Проблемът с недостига на лични асистенти за хора с увреждания в Бургас и Варна. Говорят омбусманът на хората с увреждания във Варна Веселина Стоилова и омбудсманът на Бургас Таню Атанасов . 14.20 часа

Информираме и за срещата- обучение  с одобрени  кандидати  за личен асистент във варненския район Приморски. 14.40 часа

Какво съобщи днес екипът изработил зеления регистър на община Варна? Репортаж в 15.40 часа.

Приключи коледната благотворителна кампания на учениците от неправителствената младежка организация РТРІ Делфините. Резултатите обобщава Преслава Петрова. 16.15 часа

Днес арменската общност празнува Бъдни вечер.В Арменската апостолическа православна Света църква „Свети Саркис” във Варна, от 17.30 часа е началото на литургия, освещаване на нар и раздаването на подаръците на децата. Утре от 10.30 часа е Празничната литургия за Рождество Христово. По традиция всеки носи приготвени  у дома ястия, които слага на обща трапеза след службата в църквата. Арменците, едниствени в православния свят, празнуват на 6-ти януари раждането на Спасителя. За празника разказва варненката Такухи Бейлерян. 17.15 часа



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 6 юни

Как може да се зарежда смартфон при каране на велосипед? Срещаме ви с трима варненски ученици, които са част от екипа, който разработва устройство, по-малко от дистанционно и по-леко от тесте карти, което позволява това.  Защо е в лошо  състояние детската площадка на ул. "Васил Друмев" 61 във Варна. Чешмите на Варна - все по-малко на брой, все..

публикувано на 06.06.24 в 06:24

НА СВЕТЛО на 5 юни с Валерия Василева

Абонати на ВиК – Добрич се оплакват от нетърпима ситуация с водоподаването вече седмица и упрекват дружеството в неадекватни действия – какво показа репортерската ни проверка. Интервю с министъра на енергетиката в служебното правителство Владимир Малинов, който участва в международната конференция „Българската атомна енергетика –..

публикувано на 05.06.24 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 5 юни

Финални дейности по дългия ремонт в района на ул. „Петър Попов“ до ВСУ. Доволни ли са гражданите, живеещи в тази част на Варна и какви забележки имат ще научите в репортаж след 8ч.; Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите коментира началото на туристическия сезон в морската ни столица; Моделът на..

публикувано на 05.06.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 4 юни с Мариела Димитрова

94 години щеше да навърши днес първият български ветроходец, обиколил света с яхта кап.Георги Иванов Георгиев, наричан Капитанът. Ще чуем фрагмент от уникален запис от Златния фонд на БНР - интервю с капитан Георгиев,  взето от журналист от Радио София, когато той е в порт Дарвин, Австарлия. Чуйте в 14.20 часа. Националната конференция "Цялостен..

публикувано на 04.06.24 в 13:56

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Wolf Hoffmann (ACCEPT). Андон Райчев за новия албум на АТОМ ИНКОГНИТО "Призраци от миналото". Разговор с Емилиян Щерев за дебюта на BRODNIK "Along the Healing Path". В предаването ще звучи музика на: INDIGNITY , COOL DEN, AUSTERE, GOD DETHRONED, JIG-AI, GRUESOME,..

публикувано на 03.06.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 3 юни

От днес варненки могат да се запишат за профилактично, безплатно изследване за рак на гърдата. Прегледите са финансирани от Община Варна и се  провеждат в ДКЦ 5 „Света Екатерина“.  За информация и записвания тел . 0884 44 29 16. Разговор по темата  с доц.д-р Галина Павлова-управител на лечебното заведение; Стопаните на плажове в Балчик с..

публикувано на 03.06.24 в 05:48
Chart

#765 ТОП 20 (31.05-07.06.2024)

публикувано на 31.05.24 в 19:30