Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО във вторник, 26 септември

Репортерът ни Ваня Славова бе на обиколката из варненски улици, където днес стартира ремонт със символична първа копка. Кои са улиците и какво предстои да се ремонтира по тях, научаваме след 14ч.

Край Варна се провежда конференция на хидролозите. Какво ще дискутират учените, ще разберем след 14.30ч. от Даниела Стойнова.

В минутите след 15ч. ще ви срещнем с Нина Гаджева, председател на клуб „Млад предприемач”. Пред репортера Доротея Николова тя представя икономическия форум „Първи стъпки в бизнеса”.

На 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод тази вечер се организира 51-то издание на „Кафе Полиглот” в Социалната чайна във Варна. Разговор с Ерик Перотел – културно аташе в Алианс Франсез - Варна.

Есенният семинар на фондация „Българска памет” тази година е под мотото „Поколение Европа – новата вълна предприемачи”. Кои са темите и проблемите, които обсъждат младежите от българската диаспора, разказва Даниела Стойнова след 16ч.

Безплатни прожекции на документално кино започват отново във Варна тази вечер. Става въпрос за т. нар. платформа „КинеДок”, която включва 16 европейски документални филма. Прожекцията ще се състои в Социалната чайна. Още за „КинеДок” чуйте след 16.30ч. от разговора на Светлана Вълкова с Александър Угрински - координатор на проекта за България;


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Плажът на Шкорпиловци

НА СВЕТЛО на 6 юни с Валерия Василева

Трима министри участват днес в проверка на качеството на морските води на плажа в Шкорпиловци – репортаж от мястото на събитието. Съветът на ректорите на българските университети заседава днес в аулата на Икономически университет – Варна и обсъжда привличането на студенти и финансирането на висшето образование. Репортаж от приемната на..

публикувано на 06.06.24 в 14:02

Лили Георгиева за това как да заобичаме кариерата си и коя е справедливата цена на професионалиста

Лили Георгиева е консултант по кариерна промяна и личен брандинг от 2015 година. Автор е на книгите „От любов към себе си“, посветена на кариерната промяна с истински истории на български жени и „Започни начисто“ - пътеводител за постигане на смисъл в професионалната роля. Неотдавна Лили създаде новата платформа LoveMyCareer за повече знания и..

публикувано на 06.06.24 в 12:15

"Новият ден" на 6 юни

Как може да се зарежда смартфон при каране на велосипед? Срещаме ви с трима варненски ученици, които са част от екипа, който разработва устройство, по-малко от дистанционно и по-леко от тесте карти, което позволява това.  Защо е в лошо  състояние детската площадка на ул. "Васил Друмев" 61 във Варна. Чешмите на Варна - все по-малко на брой, все..

публикувано на 06.06.24 в 06:24

НА СВЕТЛО на 5 юни с Валерия Василева

Абонати на ВиК – Добрич се оплакват от нетърпима ситуация с водоподаването вече седмица и упрекват дружеството в неадекватни действия – какво показа репортерската ни проверка. Интервю с министъра на енергетиката в служебното правителство Владимир Малинов, който участва в международната конференция „Българската атомна енергетика –..

публикувано на 05.06.24 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 5 юни

Финални дейности по дългия ремонт в района на ул. „Петър Попов“ до ВСУ. Доволни ли са гражданите, живеещи в тази част на Варна и какви забележки имат ще научите в репортаж след 8ч.; Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите коментира началото на туристическия сезон в морската ни столица; Моделът на..

публикувано на 05.06.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 4 юни с Мариела Димитрова

94 години щеше да навърши днес първият български ветроходец, обиколил света с яхта кап.Георги Иванов Георгиев, наричан Капитанът. Ще чуем фрагмент от уникален запис от Златния фонд на БНР - интервю с капитан Георгиев,  взето от журналист от Радио София, когато той е в порт Дарвин, Австарлия. Чуйте в 14.20 часа. Националната конференция "Цялостен..

публикувано на 04.06.24 в 13:56

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Wolf Hoffmann (ACCEPT). Андон Райчев за новия албум на АТОМ ИНКОГНИТО "Призраци от миналото". Разговор с Емилиян Щерев за дебюта на BRODNIK "Along the Healing Path". В предаването ще звучи музика на: INDIGNITY , COOL DEN, AUSTERE, GOD DETHRONED, JIG-AI, GRUESOME,..

публикувано на 03.06.24 в 14:25