Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 19 ноември с Валерия Василева

Южен прозорец, художник: Пламен Монев
Снимка: www.artpapillon.com

Интервю с проф. д-р Георги Кобаков - управител на СБАЛОЗ "Д-р Марко Марков" - Варна, за преместването на онкоболните пациенти в МБАЛ „Св. Анна” във Варна и трансформирането на онкоболницата в кв. „Аспарухово” за лечение на пациенти с Covid-19.

12 пациенти с коронавирус са настанени за лечение в МБАЛ – Балчик само пет дни след като заработи секторът на 13 ноември - подробностите от управителя на болницата, д-р Пламен Димитров. 

Актуалната епидемична обстановка и мерките във Варненска област - новини от брифинга на РЗИ-Варна.

Месецът на науката във Варна и тази година премина под наслов "Науката в служба на обществото" - за практическите резултати и новостите във финансирането на проектната дейност в в ТУ-Варна разказва доц. д-р инж. Марин Маринов, заместник-декан на Електротехническия факултет.

"Зеленият туризъм и историческото наследство като потенциал за развитие на черноморския туризъм" е една от темите, обсъждани на конференцията „Новите бизнес модели в туризма“ в рамките на Туризъм-експо „Дестинация Варна” .

„Пътешествие” е най-новата - девета самостоятелна, изложба на варненския художник Пламен Монев, която се открива днес в морската столица

„Извисяване" - сборна изложба живопис и пластика подреди варненска галерия с творби на Ангел Атанасов-Ачо, Антон Антонов, Анна Пирева, арх. Владимир Рачев, Васил Петров,  Димитър Манолов, Димитър Михайлов, Димитър Кавръков, Дима Ненова, Ивайло Евстатиев, Илиян Пеев, Емилия Бояджиева, Камен Кисимов, Киро Янев, Клементина Манчева, Любен Пашкулски, Маргарита Войнова, Милена Дрончева, Огнян Георгиев, Петър Андреев, Петя Димова, Пламен Малинов, Радослав Коцев, Ренета Павлова, Румен Михайлов, Румен Желев, Светлин Ненов, Сейфетин Шекеров, Стефан Хаджи-Николов, Татяна Полихронова и Цанко Цанков

Край Варна завърши лагерът на националния отбор по кикбокс - част от подготовката за предстоящия турнир в Сърбия „Балкан бест файтър“, който ще се проведе на 5 и 6 декември.

Всяка година в третия четвъртък на ноември производителите на вино във Франция представят младото вино божоле - французите не биха пропуснали този исторически ден, въпреки че заради коронавируса празникът ще е предимно виртуален.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29

НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014 до 2020 година? Как бяха подпомогнати фирмите, засегнати от пандемията? Отговорите ще научим от..

публикувано на 25.02.21 в 14:04

"Новият ден" на 25 февруари с Мариела Димитрова

Глобалната интернет мрежа става все по-бърза и всеобхватна, очаква се с навлизането на новата 5G технология възможностите й да бъдат почти необятни. Ще бъдем ли обаче, ползвайки 5G, по-уязвими като потребители? В 8.15 часа ще коментираме с Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет. В 8.40 ще ви срещнем с Радан Мирянов..

публикувано на 25.02.21 в 06:27
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 24 февруари

Денонощен ваксинационен кабинет е открит в Диагностично-консултативния кабинет „Св.Клементина” във Варна.Той ще работи до 7 часа сутринта. Успоредно с това продължава и ваксинационната  кампания за всеки желаещ от понеделник до петък. Разговор с управителя на здравното заведение д-р   Иван Иванов; Акробатът Красимир Васов за мечтата му да..

публикувано на 24.02.21 в 06:26