Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 6 януари с Валерия Василева

Варна и Балчик отбелязаха Богоявление с ритуал за спасяване на кръста. В морската столица осветиха бойните знамена и почетоха паметта на Христо Ботев.

Репортаж от брифинга във Варна във връзка с водоснабдяването на Черноморието с участието на областния управител на варненска област Стоян Пасев и директорите на "ВиК" дружествата във Варна и Бургас.

Безработните през септември и октомври 2020 Във Варна са 7500, което е с 3000 повече в сравнение със същия период на 2019 година - репортаж от Бюрото по труда.

Отмяната на Международния балетен конкурс във Варна заради липсата на пари в началото на 2020-та е  "некултурно" събитие номер 1 за изминалата година според участниците в анкета на он-лайн медията за култура  www.ploshtadslaveikov.com - коментар на примабалерината Веса Тонова.

Многообразието на Божието въплъщение в живописта - разговор с художника Васил Василев.

Интервю с фотографа Цанислав Христов за неговите снимки и приключения в света на модата от Варна до Милано.

Следим развитието на експедицията с алпиниста Атанас Скатов за изкачване на К-2.

Арменската апостолическа православна църква отбелязва днес празниците Рождество Христово и Богоявление.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Пролет

НА СВЕТЛО на 3 март с Валерия Василева

Подготовката за парламентарния вот сред българската общност в Гърция - разговор с Петър Анастасов, един от организаторите на изборите на остров Крит.  БНБ публикува среден размер на таксите за услугите, предоставяни по разплащателни сметки на потребители – коментар на финансов анализатор. Нови 461 книги закупи Народно читалище „Алеко..

публикувано на 02.03.21 в 11:39
Изгрев, Варна

"Новият ден" на 2 март 2021 г. с Димитрина Дончева

Как ще бъде променен центърът в Провадия? Защо в балчишкото село Соколово събират дарения за закупуване на видеокамери? Какво е замърсяването в Черно море? Мира Шейтанова – спираме ли да мечтаем след като осъщестим мечтите си?

публикувано на 02.03.21 в 06:00
Варна

НА СВЕТЛО на 1 март с Иван Барбов

Продължава ли засиленото търсене на мартеници и навръх Баба Марта? Репортаж на Ваня Славова от един от търговските центрове във Варна. Скандал беляза началото на ветроходната регата „Трети март“. Какво се случи в акваторията на варненското езеро? Говори президентът на Българската федерация по ветроходство Росен Марангозов. Как върви..

публикувано на 01.03.21 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 1 март

Тазгодишния първи март е още по-интересен по отношение на хрумванията на хората, които правят и предлагат мартеници. Даниела Стойнова разговаря с Кристина Мързакова за творчеството и желанието да зарадваш хората за празниците; В края на седмицата, на 5 март, започва кампанията за пралраментарните избори. В рубриката ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ще..

публикувано на 01.03.21 в 06:16
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29