Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 7 януари с Валерия Василева

Снимка: Галена Ковчазова

Репортаж от посещението във Варна на вицепремиера и министър на туризма Мариана Николова.

Икономическата криза заради коронавируса е причина вече да се продават цели разработени бизнеси.

Високите температури през зимата не са полезни за есенниците - интервю с проф. Иван Киряков от от Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево

Проф. Маргарита Нанкова - завеждащ лаборатория по агрохимия в Добруджанския земеделски институт, за проблемите в зърнопроизводството и за качеството на масовия хляб. 

25 години работа на  варненския Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) - разговор с двигателя на организацията от самото и създаване Илиян Илиев.

Академията за рециклиращо изкуство във Варна и тази година ще има разнообразни дейности. 

Варненският клуб по лека атлетика "Евър" отпразнува 20 години от създаването си - равносметката за Радио Варна прави треньорът Цонка Господинова. 

Пътешествието на Вениамин Милев - 1500 километра пеша.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Изгрев, Варна

"Новият ден" на 2 март 2021 г. с Димитрина Дончева

Как ще бъде променен центърът в Провадия? Защо в балчишкото село Соколово събират дарения за закупуване на видеокамери? Какво е замърсяването в Черно море? Мира Шейтанова – спираме ли да мечтаем след като осъщестим мечтите си?

публикувано на 02.03.21 в 06:00
Варна

НА СВЕТЛО на 1 март с Иван Барбов

Продължава ли засиленото търсене на мартеници и навръх Баба Марта? Репортаж на Ваня Славова от един от търговските центрове във Варна. Скандал беляза началото на ветроходната регата „Трети март“. Какво се случи в акваторията на варненското езеро? Говори президентът на Българската федерация по ветроходство Росен Марангозов. Как върви..

публикувано на 01.03.21 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 1 март

Тазгодишния първи март е още по-интересен по отношение на хрумванията на хората, които правят и предлагат мартеници. Даниела Стойнова разговаря с Кристина Мързакова за творчеството и желанието да зарадваш хората за празниците; В края на седмицата, на 5 март, започва кампанията за пралраментарните избори. В рубриката ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ще..

публикувано на 01.03.21 в 06:16
Chart

#622 ТОП 20 (26.02.2021-05.03.2021)

публикувано на 26.02.21 в 18:26
led

В „Гравитация нула” на 26 февруари

В „Гравитация нула” на 26 февруари с Мартин Николов Новият Закон за филмовата индустрия – защо от гилдията не го подкрепят и настояват за президентско вето – разговор с режисьора Анри Кулев; Започва 18 международен фестивал за късометражно кино „In The Palace” – представяме го с директора Цанко Василев; Детският спектакъл-концерт „Ало, ало слънчице!“..

публикувано на 26.02.21 в 11:48

НОВИЯТ ДЕН в петък, 26 февруари

Павлин Косев, собственик на хотели и председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите с коментар за работата на бранша от 1 март; Какво е общото между счетоводството и шиенето на мартеници?; Изключително голям интерес за гласуване на местните парламентарни избори има сред българската общност в Германия. За..

публикувано на 26.02.21 в 07:29

НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014 до 2020 година? Как бяха подпомогнати фирмите, засегнати от пандемията? Отговорите ще научим от..

публикувано на 25.02.21 в 14:04