Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 12 януари с Валерия Василева

Тема с продължение: дългосрочните поражения върху здравето и работоспособността след коронавирусна инфекция и възможностите за рехабилитация - интервю с проф. Христо Найденски, ръководител на Департамент "Инфекциозна микробиология" в Института по микробиология в БАН. 

Имотният пазар във Варна е най-слабо засегнат от кризата заради пандемията в сравнение с другите големи градове в страната - на какво се дължи тази положителна тенденция, кои са най-търсените имоти и какви са очакванията за 2021 година - разговор с председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти”  Добромир Ганев. 

Репортерска проверка по екологичен казус: земни маси, депонирани в частни поземлени имоти в местност "Атанас Тарла", са погълнали част от дървесните видове в алеята край магистрала "Хемус" - коментират кметът на район „Владислав Варненчик” Николай Костадинов и Десислава Машкарова, главен експерт в отдел "Управление на отпадъците" в  РИОСВ - Варна.

Срив от 75% на посещенията и приходите на киносалоните за миналата година, а какво е тяхното бъдеще у нас ще коментират от Асоциацията на българските киносалони.

Интервю със състезателя на варненския клуб "Локомотив 93" Андрей Георгиев, който преди дни спечели сребърен медал от Държавното лично първенство по борба за мъже. 

Репортерска проверка за състоянието на пътната мрежа в града и проходимостта за автомобили и пешеходци в условия на обилни валежи в момента.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 24 февруари

Денонощен ваксинационен кабинет е открит в Диагностично-консултативния кабинет „Св.Клементина” във Варна.Той ще работи до 7 часа сутринта. Успоредно с това продължава и ваксинационната  кампания за всеки желаещ от понеделник до петък. Разговор с управителя на здравното заведение д-р   Иван Иванов; Акробатът Красимир Васов за мечтата му да..

публикувано на 24.02.21 в 06:26

НА СВЕТЛО на 23 февруари с Валерия Василева

Репортерска проверка как точно ще стане организацията по ваксиниране в кабинетите им и особено в малките населени места в Добричка област. Какви са възможностите за диагностика с компютърния томограф от най-ново поколение в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Инфраструктурните проблеми на Селищно образувание "Добрева чешма" коментира кметът на..

публикувано на 23.02.21 в 12:36
дърво мартеница

"Новият ден" на 23 февруари с Мариела Димитрова

Обществена консултация за домашното насилие, вкл.кибертормозът, провежда ЕК. Въпросникът е достъпен за попълване онлаийн от всеки европейски гражданин. Мненията ще бъдат включени в Стратегията за равенство на половете, която се очаква до края на годината. Още по темата в 8.10 часа в рубриката "Евранет +". В 8.40 продължаваме с..

публикувано на 23.02.21 в 06:28

НА СВЕТЛО на 22 февруари с Иван Барбов

За дейността на ваксинационните кабинети в РЗИ и ДКЦ-та във Варна и Балчик и готовността на личните лекари за ваксинацията. Представители на Нaциoнaлния брaншoви пчeлaрcки cъюз и Cдружeниe "Бългaрcки cвoбoдни пчeлaри"се събират днес пред Министерството на земеделието. За проблемите на пчеларите, говори Атанас Каракашев, дългогодишен пчелар и..

публикувано на 22.02.21 в 13:45

"Новият ден" на 22 февруари 2021 г. с Димитрина Дончева

Докъде стига търпението - варненци ще изразят за пореден път недоволството си тази сутрин от лошата инфраструктура в курортния комплекс „Чайка“ където живеят. Тема с продължение в ефира на Радио Варна. Ще има ли полза за околната среда с въвеждането на еко-стикерите върху колите? Кой и как може да кандидатства за безплатната..

публикувано на 22.02.21 в 06:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 февруари със Светлана Вълкова

Почит към Васил Левски 100 години Варненски драматичен театър: сградата Фестивал на изкуствата започва в НУИ „Д.Христов” – Варна Дългогодишният преподавател по цигулка Грета Бурова издаде „Цигулковата школа във Варна-спомени” Има много начини да станеш президент. Точно на този, разказан в романа на Даниела Иванова „Лесна..

публикувано на 19.02.21 в 13:29