Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 2 август с Иван Барбов

Снимка: Радио Варна

В разгара на летните жеги и високите температури се повишава и опасността от горски пожари, които често избухват поради човешка небрежност. Каква е готовността на екипите на варненската пожарна, има ли вече регистрирани пожари от началото на лятото и за какво трябва да внимават хората? Ще чуем началника на Регионалната служба по пожарна безопасност и защита на населението във Варна комисар Тихомир Тотев.

Алианс „Българско Черноморие“ беше учреден в края на миналата седмица в КК „Златни пясъци“. Кой влиза в новото обединение на туристическия бизнес и какви са основните цели? Отговорите ще научим след 8.30 часа.

Ще ви разкажем за акцията на една варненска младежка група за премахването на грозните графити и неуместни надписи в града, които всички сме виждали. Има ли разлика между хората, които рисуват и тези, които драскат с графити?

В 9:40 часа започва и здравната рубрика с д-р Емилова.

Какви събития ни предлага богатия културен афиш на Варна и региона в началото на седмицата?

Ще ви запознаем с 19-годишния талант от Добрич Александър Петров, който е лауреат на Голямата награда за 2020-та година на Фондация „Димитър Бербатов“ в категория „Изкуства“. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" в Деня на Независимостта

Инициативите в празничния ден във Варна в репортаж на Даниела Стойнова. Срещаме ви с младия историк Мартин Чорбаджийски. Втори ден поред гранична полиция издирва изчезнал в морето край Каварна 48-годишен мъж. В търсенето са включени военен хеликоптер и гражданската авиация, във водата са и гранични полицаи с канута, които оглеждат крайбрежната..

публикувано на 22.09.21 в 13:24

"Море и бряг" с Валери Великов, на 22 септември

Румен Николов - главен директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна дейност“ към ИА "Морска администрация" с подробности за инцидента със заседналия кораб край Яйлата. Зелената сделка и новата стратегия на ЕС за биоразнообразието предвиждат въвеждането на нови уреди, с които ще може да извършва селективен улов на риба. Още - от Силвия..

публикувано на 22.09.21 в 10:29

НОВИЯТ ДЕН на 22 септември с Иван Барбов

Още преди изгрев слънце, в деня в който отбелязваме 113 години от обявяването на Независимостта на България, ви каним да се присъедините към компанията на бодрия сутрешен екип на Радио Варна. Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьора Добромир Мързов са ви забъркали празничен коктейл от интересни теми и събеседници, актуални новини и..

публикувано на 22.09.21 в 05:52

НА СВЕТЛО на 21 септември със Светлана Вълкова

Във Варна отличиха изявени лекари, работещи в имунизационните пунктове за постигнатите резултати и съпричастност към имунизационната кампания Община Добрич ще изпрати до Европейската прокуратура всички събрани документи за проекта по обновяването на централната пешеходна зона на града, завършен през 2011 година Един от малкото възстановени в..

публикувано на 21.09.21 в 13:16

"Новият ден" на 21 септември 2021 г. със Сияна Спиридонова

Има ли проблем със сметосъбирането във Варна и чиста ли е морската столица? Отговори на тези въпроси очаквайте след 8.00 часа от Тодор Колев - директор на дирекция „Екология и опазване на околната среда в Община Варна. С разнообразни маршрути община Бяла привлича нови туристи. Те са подходящи както за колоездачи, така и за..

публикувано на 21.09.21 в 05:10
Варна

"На светло" в понеделник, 20 септември

“Промяната започва с теб“ – под това мото във Варна бе проведена среща, организирана от Национален младежки форум, Сдружение „За теб” и НПО „Младото поколение в действие”. Репортаж на Емилия Николова; Почистване и засаждане на цветя и билки на поляната пред бл.27 в кв."Чайка" организира варненската Фондация Гея в събота. Целта е запазване..

публикувано на 20.09.21 в 13:46

НОВИЯТ ДЕН на 20 септември с Иван Барбов

В прохладното есенно утро на 20 септември, ви каним да се сгреете с чаша топло кафе и добро настроение на вълните на „Радио Варна“. Посрещнете изгревът на новата седмица в компанията на ранобудния екип Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьора Иван Тасев. Интересните теми и събеседници, актуалните новини и хубавата музика са..

публикувано на 20.09.21 в 05:53