Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 7 юни с Валeрия Василева

Снимка: Siana Spiridonova

Край Варна се провежда Международната конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“.

Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов обявиха, че движение "Ние идваме!" става партия.

Във Варна се провежда среща на Международната Федерация на компаниите от погребалния бизнес  и  на Съюза на погребалните фирми в България.

Нов проект за изследване на биоразнообразието в Черно море стартира Институтът по океанология към БАН - разказва с доц. Кремена Стефанова, зам.-директор по научноизследователската дейност.

В Пловдив зпочва Държавното първенство по кану каяк, първи кръг – варненският отбор на „Черно море Бриз“ се надява на отлично представяне.

Единадесетокласничката Адриана Уллах е автор на проекта „Живо минало за живо бъдеще“, чиято цел е да запознае жителите и гостите на Добрич с архитектурното наследство на града.


ВИЖТЕ ОЩЕ
През тъмния коридор към светлото бъдеще

POST FACTUM с Валери Великов, на 26 септември

Местни избори: Реален политически сблъсък или симулация? Кандидатът за кмет от ПП/ДБ Благомир Коцев представи днес своя екип и приоритетите си за развитието на Варна. Количеството на незаконно добитата дървесина у нас е между 1/4 и 1/3 от размера на официално добитата дървесина. Това става ясно от доклад на природозащитната организация WWF...

публикувано на 26.09.23 в 16:11
Морето на Шокриполвци в началото на есента

НА СВЕТЛО на 26 септември с Валерия Василева

Във Варна днес се провежда регионално събитие на тема „Повишаване на информираността и изграждане на капацитет за участие на заинтересованите страни в процеса на изпълнение на планове за управление на НАТУРА 2000. 40 години движение на сляпо-глухите в България и 20 години от създаването на Европейския съюз на сляпо-глухите се отбелязват с..

публикувано на 26.09.23 в 13:45

НОВИЯТ ДЕН на 26 септември с Иван Барбов

Есента е време, в което отново си пиеш кафето, само че с чорапки. С чорапки, но и с широки усмивки, с чаша кафе и все още лятно настроение на честотите на Радио Варна ви очакват Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Добромир Мързов.  Засега единственото нещо, по което можем да познаем, че е есен са жълтите листа. Като..

публикувано на 26.09.23 в 05:54

На 25 септември в "От другата страна" по Радио Варна

На 25 септември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Devon Graves (PSYCHOTIC WALTZ, DEADSOUL TRIBE). Разговор с Константин Джамбазов (ХАДЕС) за новия му солов албум "Тъмно пътешествие". Емил Стоянов за новия албум на BADCAST "Paranoia Playground". В "Мазето на Вакашински" – Христо Красимиров, Антонио Митов и Ясен..

публикувано на 25.09.23 в 14:25

"На светло" в понеделник, 25 септември

Репортаж от откриването на паметник на Генерал Колев на едноименната улица, кръстена на него във Варна; Предизвикателствата пред фармацевтите - среща с представител на бранша по повод Деня на фармацевтите; Благотворителен базар за семейства в нужда - още от Невена Иванова от Фондация "Добротворци"; Репортаж от Клиниката по урология в МБАЛ "Св. Анна"..

публикувано на 25.09.23 в 11:22

НОВИЯТ ДЕН на 24 септември с Мариела Димитрова

В последните дни преди предизборната кампания за органи на местната власт, от днес до четвъртък, репортерите на Радио Варна ще бъдат във всеки един район на морския град, за да съберем и представим вашите мнения по отношение на управлението по райони, за свършената и несвършена работа от районните кметства, както и в каква посока още да работят..

публикувано на 25.09.23 в 06:55
с.Житница

На село в Житница

Село Житница има важно стратегическо и икономическо значение за провадийския и изобщо варненския регион, а преди години е било и   административен център. В селото е имало и много хора - силна интелигенция, развити инфраструктура и благоустрояване. Имало е здравен кабинет, зъболекарски кабинет, местните споделят, че са раждали децата си на..

публикувано на 23.09.23 в 08:00