applighthouse

100 бийкъна и 12 месеца по-късно на варненския app Lightouse

Малко повече от една година и малко повече от 100 бийкъна, поставени във Варна, Несебър, Бургас и София. Това е равносметката за варненския стартъп app Ligthhouse, който първи в България преди години приложи т.нар. beacon технология. Приложението..

публикувано на 02.04.18 в 16:55

В StartUp разкриваме психологията зад facebook маркетинга

Тази седмица в StartUp говорим за facebook marketing, a той е най-вече психология. Това коментира за StartUp в ефира на Радио Варна Стилиян Запорожанов - facebook консултант и съсобственик на 3 бизнеса - дигитална маркетинг компания, онлайн академия..

публикувано на 26.03.18 в 12:20

И във Варна акселераторска програма за startup-и

Акселераторска програма Start 2 Up, която ще подкрепя иновативни идеи в различни сфери на стартиращи компании или малки и средни предприятия, които искат да развият нови продукти или услуги обяви Регионалната агенция за предприемачество и иновации..

публикувано на 19.03.18 в 16:13

В StartUp: Новите тенденции в дигиталния маркетинг

Какво се крие за digital marketing, защо това не са само постове във facebook или instagram и защо бизнесът всъщност работи в полза на like-овете? Това е темата на това издание на предаването StartUp.  Всичко започва с правилната представа за това какво..

публикувано на 12.03.18 в 15:42

Как водораслите се превръщат в бизнес? Чуйте в StartUp

Kакво е общото между една българска компания, микроводорасло на 12 млн. години и радиацията? Отговорът на този въпрос е от Ивайло Стоев , предприемач, който преди 4 години започнал заедно с приятел проучва влиянието на водораслите върху..

публикувано на 05.03.18 в 13:42
Радостин Петров ZaRiba

В StartUp: Радостин Петров, който основа Zariba

В StartUp тази седмица говорим за игри - мобилни, декстоп, видео... Наш гост е Радостин Петров, основател и собственик на Zariba , една от големите гейминг компании у нас. Започнали като компания за аутсорсинг в областта на разработката на игри,..

публикувано на 26.02.18 в 11:45

Биткойни и блокчейн - темата в StartUp тази седмица

Тази седмица в StartUp говорим за криптовалути. Що е   то биткойн, как се разплащаме с тях, какво се крие зад израза блокчейн технологии, има ли рискове и за какво да внимаваме? И още, за какво друго могат да се използва блокчейн и колко за..

обновено на 22.02.18 в 15:01

Проектът "Тинузавър" търси подкрепа

Социалният проект "Тинузавър" на серийния предприемач Невен Боянов търси подкпрепа. Идеята на проекта Тинузавър е да даде възможност на ученици, студенти, хора от всички възрасти да започнат да се занимават с електроника и роботика по възможно..

обновено на 13.02.18 в 17:18

Как да "се подпишем" с два клика на смартфона?

Представете си пред гишетата на държавните и общински служби да няма опашки, а цялата ви кореспонденция да минава онлайн и предимно безплатно. Именно това се опитва да направи екипът на стартиращата компания "Евротръст технолъджис" - мобилно приложение,..

публикувано на 05.02.18 в 12:00

Една Kickstarter история с многото поуки на Ивайло Калбурджиев

Гостът ни в StartUp тази седмица е предприемачът Ивайло Калбурджиев, един от хората, които консултират различни екипи, стартъпи и малки, и не съвсем малки бизнеси в областта на груповото финансиране и по-специално Kickstarter, платформата насочена предимно..

публикувано на 30.01.18 в 08:46