Новозасадени фиданки вехнат в квартал "Възраждане" във Варна

"Хубава работа, ама българска"... За съжаление с тази поговорка с негативен привкус започва поредният репортаж от градската ни действителност. Всеки иска да избяга от примката на урбанизацията и бетона. Всеки иска да диша чист въздух. И да плакне..

публикувано на 30.08.19 в 14:23

Ед Шийрън изпълни желание на тежко болно дете

Жителка на английския град Портсмут с фатална болест изпълни една мечта и се срещна със своя идол. Шаян Рийд е била диагностицирана с мозъчен тумор през 2018 година, след което й бил предписан курс на..

публикувано на 30.08.19 в 06:47

Приключиха разкопките в местността "Джанавара" това лято

Един месец продължиха разкопките в местността „Джанавара“ това лято. Екипът на д-р Александър Минчев и д-р Васил Тенекеджиев от Регионалния исторически музей във Варна, заедно с близо 30 доброволци-студенти от цял свят и любители на археологията, се..

публикувано на 28.08.19 в 15:57

Битката с домати 2019

Около 22 000 души участваха в традиционната битка със зрели домати на фестивала "Томатина" в испанския град Буньол, съобщиха Ройтерс и ТАСС. В продължилата един час битка бяха изразходвани 145 тона домати, осигурени на шест големи камиона...

публикувано на 28.08.19 в 14:24

Навършват се 60 години от началото на подводната археология в България

През август 1959 г., в района на нос Калиакра в Черно море, се извършва експедиция, определяна като начало на българската подводна археология. По повод 60-годишнината от това събитие, БТА разтговаря с Преслав Пеев, ръководител на секция "Морска..

публикувано на 28.08.19 в 13:43
микропластмаса

Микропластмаса има вече в дъжда и снега

Учени откриват микропластмаса, като някои частици са невидими за човешкото око, в дъжда, питейната вода и океаните по целия свят, съобщи ЮПИ. Макар и наличието на пластмасови частици в световния океан да е добре известно, най-новите изследвания..

публикувано на 28.08.19 в 12:57

Предпочитаните почивки през есента

Турция, Русия, Тунис, Испания, Кипър се превърнаха в най-популярните дестинации за туристите, които планират пътуване през есента. В сравнение с миналата година броят на резервациите за септември-октомври нараства..

публикувано на 28.08.19 в 06:48

Опасната страст да имаш "бензин в кръвта"

Високата скорост остава основната причина за пътно-транспортните произшествия у нас. Това отчитат от Българската асоциация на пострадали при катастрофи (БАЗК). "Над 50% от смъртните случаи се дължат на несъобразената скорост и неспазване на..

публикувано на 27.08.19 в 08:14

Виктор Чучков-син: Любовните филми винаги ще се гледат

„Няма как един любовен филм да не докосне емоционалните хора. Има хора, които искат да гледат нови компютърни технологии, но това е просто друг жанр в киното. Много ми е приятно всеки ден да гледаме филми в този красив период от годината“ ,..

публикувано на 26.08.19 в 10:39

Последни дни за конкурса за най-добра снимка на летището

В последните години, flight spotting - хоби на професионалисти и любители фотографи, които наблюдават, снимат и регистрират всякакъв вид летателни средства, като започнете от марките и моделите им, минете през регистрационните им номера,..

публикувано на 26.08.19 в 09:34