"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 16 ноември

Извънредно общо събрание на Консултативния съвет за Черно море ще се проведе в края на тази работна седмица във Варна. Съвет е създаден с решение на Европейската комисия и в него влизат представители на Румъния и България. Главният офис ще бъде във..

публикувано на 16.11.16 в 13:11

"Море и бряг" с Валери Великов, на 9 ноември

Гост в студиото ще е кап. Димитър Димитров, който бе избран за един от двамата български посланици в Международната морска организация. Другият посланик е капитан Адриян Евтимов. Ролята на морските посланици е да окуражават младите хора да..

публикувано на 09.11.16 в 13:10

"Море и бряг" с Валери Великов, на 2 ноември

Гост в студиото ще е комантирът на военноморските сили контраадмирал Митко Петев , с когото ще си спомним за заслугите на контраадмирал Сава Николов . Той е бил началник на Морското машинно училище, командир на Дунавската флотилия и началник на..

публикувано на 02.11.16 в 12:46

"Море и бряг" с Валери Великов, на 26 октомври

С председателя на Асоциацията на производителите на рибни продукти Йордан Господинов ще коментираме арестите заради злоупотреби с евросредства в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.Арестувани бяха директорът на ИАРА Янчо Янев,..

публикувано на 26.10.16 в 13:41

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 октомври

Какво ще е бъдещето на последната ни подводница „Слава”? Ще стане ли музей, ще бъде ли експонирана   - къде и кога? Какви са идеите и вариантите за съхраняването на „Слава”? Отговори на тези въпроси ще се опитаме да намерим с госта в студиото –..

публикувано на 19.10.16 в 12:59

"Море и бряг" с Валери Великов, на 12 октомври

Над 200 студенти от Украйна са преминали практическо обучение в Центъра по хидро- и аеродинамика във Варна. Това съобщи за Радио Варна деканът на Факултета по обучение на студенти в Одеския морски университет доц. Димитър Дойков. Преди 6 години..

обновено на 12.10.16 в 16:05

"Море и бряг" с Валери Великов, на 5 октомври

Морски новини Гост в студиото ще е деканът на Факултет „Навигационен” във ВВМУ „Никола Й. Вапцаров” кап. първи ранг доц. д-р Николай Великов , с когото ще говорим за започналата в понеделник нова академична година във ВВМУ. От кап. Великов очакваме..

публикувано на 05.10.16 в 13:02

"Море и бряг" с Валери Великов, на 28 септември

В студиото ще е председателят на Организационния комитет ”SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” кап. Тома Томав , с когото ще говорим за организацията на варненското домакинство на регата, което предстои в края на седмицата. Радио Варна ще има..

публикувано на 28.09.16 в 13:18

"Море и бряг" с Валери Великов, на 21 септември

Много тежко е било плаването между Новоросийск и Сочи за корабите, участващи в регата „Тол Шипс”. Преди Сочи морето е било изключително бурно, това съобщи за Радио Варна мениджърът на „Роял Хелена” Пламен Свещаров. Фок мачтата на руския кораб „Надежда”..

публикувано на 21.09.16 в 13:12

"Море и бряг" с Валери Великов, на 14 септември

Освен актуалните морски новини в предаването ще чуете още: Управителят на ДКЦ 1 „Света Клементина” д-р Иван Иванов за медицинското обслужване на плажовете през този летен сезон, случаите на удавяне и доколко плажуващите се съобразяват с инструкциите..

публикувано на 14.09.16 в 13:01