"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 28 септември

В студиото ще е председателят на Организационния комитет ”SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” кап. Тома Томав , с когото ще говорим за организацията на варненското домакинство на регата, което предстои в края на седмицата. Радио Варна ще има..

публикувано на 28.09.16 в 13:18

"Море и бряг" с Валери Великов, на 21 септември

Много тежко е било плаването между Новоросийск и Сочи за корабите, участващи в регата „Тол Шипс”. Преди Сочи морето е било изключително бурно, това съобщи за Радио Варна мениджърът на „Роял Хелена” Пламен Свещаров. Фок мачтата на руския кораб „Надежда”..

публикувано на 21.09.16 в 13:12

"Море и бряг" с Валери Великов, на 14 септември

Освен актуалните морски новини в предаването ще чуете още: Управителят на ДКЦ 1 „Света Клементина” д-р Иван Иванов за медицинското обслужване на плажовете през този летен сезон, случаите на удавяне и доколко плажуващите се съобразяват с инструкциите..

публикувано на 14.09.16 в 13:01

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 септември

Рано тази сутрин корабите „Калиакра” и „Роял Хелена” отпътуваха от Морската гара във Варна за участие в регатата Тол Шипс. Първата спирка на нашите ветроходи е в Констанца, следват пристанища в Украйна и Русия. След около месец ги очакваме отново във..

публикувано на 07.09.16 в 13:08

"Море и бряг" с Валери Великов, на 31 август

Директорът на Института по океанология към БАН проф. Веселин Пейчев първо в ефира на „Море и бряг” ще съобщи намерено ли е решение на проблема с ремонта на научно-изследователския кораб „Академик” и какво предприемат от института за..

публикувано на 31.08.16 в 13:17

Защо измират делфините? Отговор на този въпрос ще се опитаме да дадем в "Море и бряг" с Валери Великов, на 24 август

В морското предаване на Радио Варна ще се опитаме да намерим отговор на въпроса „Защо измират делфините по Българското Черноморие?”. Един на пръв поглед не особено сложен въпрос, отговорът на който обаче се оказа с изключително повишена трудност...

публикувано на 24.08.16 в 13:02

"Море и бряг" с Валери Великов, на 17 август

Гост в студиото е директорът на Главна дирекция "Аварийно-спасителна дейност" в ИА „Морска администрация” комодор Георги Мотев с когото ще говорим за новостите при специализираните операции по отстраняване на аварии и спасяване на бедстващите в..

публикувано на 17.08.16 в 12:46

"Море и бряг" с Валери Великов, на 13 юли

Интервю с командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев по повод националното учение с международно участие „Бриз 2016”. Митко Петев коментира, че освен военни маневри, се отработват и граждански операции, които се провеждат съвместно с..

публикувано на 13.07.16 в 13:03

"Море и бряг" с Валери Великов, на 6 юли

С председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание Настимир Ананиев и секретаря на Българската морска камара Свилен Крайчев ще коментираме акваториалните такси, К онвенцията за арест на кораби и..

публикувано на 06.07.16 в 13:31

"Море и бряг" с Валери Великов, на 29 юни

В морското предаване на БНР - Радио Варна, от 14 до 15 часа очаквайте: Гост в студиото – директорът на „Морска администрация” – Варна Валентин Енчев, с когото ще говорим за проверките на кораби и лодки, правилата за арест на кораби, възможността да..

публикувано на 29.06.16 в 13:22