Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хоризонти на 02.02.2018 - летим до Милано с Нина Милошевич

Нина Милошевич споделя със слушателите на Хоризонти впечатленията си от Милано. 3 или 4 дни са достатъчни за да разгледате забележителностите на една световните столици на модата. Впечатленията от там обаче са силни за цял живот. Нина ни разказва за митичния стадион Сан Сиро, дом на Интер и Милан и домакин на едни от най-вълнуващите футболни двубои в Европа.
Обиколката и продължи по едни от най-бляскавите улици, мечта за дамите. Шикозните бутици обаче предлагат не само висша мода. Така например една от най-големите изненади е, че клиентите масово пазаруват със своите .. кучета. Но и те като стопаните са възпитани и не оставят своите следи. А че Милано изразява модерните тенденции е видно най-малко от тоталното присъствие на третия пол.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" на 30 май с Жоро Бекяров

Темите и гостите в предаването "Позиция" на 30-ти май:  Борислав Гуцанов, председател на ГС на БСП в коментар за предстоящите драматични избори за нов председател на социалистическата партия, както и проследяване на казуса със замърсяването във Варненското езеро.  Какво казаха през седмицата по същия повод от общинската администрация и различните..

публикувано на 29.05.20 в 15:03
Вулкан

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 29 май със Светлана Вълкова

Драматичният театър, Операта и Кукленият театър във Варна отварят летните си сцени на 1 юни, какви са афишите им? Разказват Веселина Михалкова, Даниела Димова, Вера Стойкова „Птичето и дървото“ – първата детска книга на Вера Асенова, илюстрирана от художника-аниматор Свилен Димитров Изложбата „Вулкан” на варненския..

публикувано на 29.05.20 в 13:22
Chart

#591 ТОП 20 (29.05.2020-12.06.2020)

публикувано на 29.05.20 в 09:45

“Новият ден“ на 29 май с Мариела Димитрова

Правят ли се контролни проверки от експертите на РИОСВ на плажовете дали концесионерите, в подготовка за сезона, не нанасят щети на защитени растителни видове по пясъка и природни образувания като дюните. Повод за това са както настощият случай край Ахтопол, така и случаите м.г. на плаж Шкорпиловци, където беше разположено заведение на пясъка..

публикувано на 29.05.20 в 07:15
Възнесение Господне

НА СВЕТЛО на 28 май с Валерия Василева

Производството по несъстоятелност на концесионера на мангановата мина край Оброчище „Евроманган“ ЕАД може да бъде спряно заради неизплатени разноски от страна на кредиторите. 38 хиляди лева събраха младежите от PTРI Делфините - Варна и ги дариха за закупуване на уреди за рехабилитация на деца от Центровете за настаняване от семеен тип. Авария на..

публикувано на 28.05.20 в 12:56

"Новият ден" на 28 май 2020 г. с Димитрина Дончева

На 40-тия ден след Великден, Българската православна църква отбелязва Възнесение Господне, известен според народния календар като Спасовден. Отец Дончо от храма „Свети Атанасий” във Варна – за празника. С маска и шлем на матура – какво задължително трябва да носят дванайсетокласниците, за да бъдат допуснати до държавен зрелостен изпит?..

публикувано на 28.05.20 в 06:00

НА СВЕТЛО на 27 май с Валерия Василева

Репортерска проверка как се полага новата тръба във Варненското езеро . Интервю с к.д.п. Андриян Евтимов във връзка с очакването да отпадне задължителната карантина за моряците . Инициативата „Преоткрий България“ ще подкрепи успешния старт на туристическия бизнес. Занималните и школите по интереси във Варна се подготвят да посрещнат отново децата..

публикувано на 27.05.20 в 13:11