Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На светло" на 6 февруари 2018 година с Димитрина Дончева

Край на грипната ваканция за Варненска област, обявиха от Областната комисия за борба с грипа. Каква е епидемиологичната обстановка  с днешна дата? Подробностите в „На светло”.

Eднофамилни и многофамилни сгради ще се строят в нов квартал на варненското с. Звездица. Теренът се намира в местността Поляната.  Подробният устройствен план за застрояване на района предвижда изграждането на спирка на обществения транспорт, помпена станция за отпадни води, резервоар за питейна вода, трафопост, система за сметосъбиране. Какво още? Отговорът очаквайте след 14.30 ч.

Близо 2 800 000 лева ще бъдат вложени в ремонтни дейности в две варненски гимназии.  За какво конкретно ще бъдат похарчени парите?

Как да блокираме нежелани интернет сайтове? Интервю със софтуерния инженер Мурад Касим, в контекста на днешния Международен ден за  безопасен интернет.

На 6 февруари ще си спомним и за знаковия за Варна романист Атанас Липчев, роден и починал на днешната дата.

Този следобед ще "отидем" и до Бургас, където отбелязват 140 години от Освобождението на града от турско робство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 5 август в "От другата страна" по Радио Варна

На 5 август в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Patrick Mameli (PESTILENCE). Разговор с Иван Петков, Алекс Николов, Симеон Баятов и Сивин Сивов или TICKLE THE SAGE. В "Мазето на Вакашински" – Сава Свиленов ("Perfect Storm Events") и Ясен Вакашински представят концерта на UADA (10 август, София). В предаването ще..

публикувано на 05.08.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 5 август със Светлана Вълкова

14.20 – „Има такъв народ“ върна неизпълнен третия мандат за съставяне на кабинет в 50-ото Народно събрание, България отива на седми парламентарни избори за последните три години 14.40 – Репортаж от п ресконференцията на „Възраждане“ на тема: “Истината за Инвестиционната програма на община Варна” 15.20 – Започна четвъртият етап от..

публикувано на 05.08.24 в 12:14

НОВИЯТ ДЕН на 5 август с Иван Барбов

„Тъкмо влизам в морето и алармата звънна“, гласи пост нейде из социалните мрежи тази сутрин от човек, който със сигурност обича морето, но не и ранното ставане. В 6.00 часа в понеделник обикновено алармата е едно от най-недолюбваните неща на този свят, а кафето е най-консумираната напитка. Дори и най-сивото утро в понеделник обаче може да..

публикувано на 05.08.24 в 05:56
автор: Александър Габровски

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 2 август със Светлана Вълкова

За 15-ти път Алея на книгата във Варна – гостува Десислава Алексиева – председател на Асоциация „Българска книга“ Представиха юбилейния сборник „Да оставиш след себе си“ по повод 80 години от рождението на Иван Иванов, изследователят на Варненския халколитен некропол Изложбите във Варна: "50 + 10" - дървопластика на Роберт Цанев;..

публикувано на 02.08.24 в 10:51

НА СВЕТЛО 1 август с Мариела Димитрова

В началото на предаването две теми с продължение – защо бяха изсечени десетилетни кедрови дървета в кв. Апарухово и наличието на вода нада допустимото по стандарт в бялото саламурено сирене на пазара, както установи проверка на Асоциация Активни потребители. Утаителят на река Провадийска прелива и инертните материали от него в момента се..

публикувано на 01.08.24 в 14:01

НОВИЯТ ДЕН на 1 август с Иван Барбов

„Колко ме обичаш от 5 до 10?“, попитала жена мъжа си, а той отговорил „не знам, по това време спя“. За всички, които не спят във времето от 6.00 до 10.30 часа часа и обичат денят им да започва с усмивка и добро настроение, превключете на честотите на Радио Варна.   Ще "рисуваме" ефирно началото на новия ден, а Иван Барбов, Жоро Бекяров и..

публикувано на 01.08.24 в 05:53

НОВИЯТ ДЕН на 30 юли с Иван Барбов

„Наспивам се“ е глагол в никое време, гласи послание в социалните мрежи тази сутрин на човек, на който определено ранното ставане не му е любимо. За тези, на които им е любимо да посрещнат деня с Радио Варна, „превключвам на любимите честоти“ е глаголът в сегашно време, който ви гарантира усмивки, добра информираност и добро настроение...

публикувано на 30.07.24 в 05:55