Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"На светло" на 13 август с Емилия Николова

Общинският съвет на Варна заседава предпразнично. Решенията до момента обобщава Ваня Славова

Архитектът на промяната Явор Панев коментира съдбата на варненската „дупка”

Североизточният вятър вече задуха и морето се обръща – за какво да внимават плажуващите?

Парад на хвърчилата в небето на Аспаруховия плаж в края на седмицата. Какво е новото?

Международен салон на подводната фотография се организира за първи път в България. В тайнството на подводния свят ни пренася фотографска изложба в Градската художествена галерия във Варна

Открит урок по живопис се провежда тази вечер в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата

Интервю с проф. Златко Златев, мениджър на Юнашкия салон във Варна

Всеки девети жител на планетата има повод да празнува Международния ден на левичарите


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 25 май 2020 г. с Димитрина Дончева

Персоналът във всички детски градини в Дългопол ще бъде тестван за коронавирус преди да отворят на 1 юни. Защо няма да отворят градините във всички села в общината? Първата по рода си в света дигитална спортна зала ще отвори тази седмица. Кой и как може да се включи в нея? Каква реколта от череши очакват във варненското село..

публикувано на 25.05.20 в 06:00

"По първи петли" на 25 май с Ваня Славова

Интервюта с носители на награда „Варна“, която по традиция се връчва в навечерието на 24 май, но през тази година това ще се случи в Деня на Варна – 15 август. Читалището в българските села – средище на духа и човечността от Възраждането до днес. Среща с варненката Мира Шейтанова, чиято баба е чехкиня, самата тя живее в Португалия и САЩ,..

публикувано на 24.05.20 в 10:30

"Позиция" с Валери Великов, на 23 май

"Няма море, няма риба, няма Варна!". Слушаме участници във вчерашния протест. Замърсяването на Варненското езеро е акцент в интервюто на Даниела Стойнова с кмета на Варна Иван Портних. Темата продължава в разговора с доц. Виолин Райков от Института по океанология към БАН. Според него, оцветяването на езерото не се дължи само на цъфтящия..

обновено на 23.05.20 в 09:03
Chart

#590 ТОП 20 (22.05.2020-29.05.2020)

публикувано на 22.05.20 в 19:48

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 22 май със Светлана Вълкова

Какви са загубите за книжния сектор в страната по време на кризата и очакваните ефекти от намаляване на ДДС върху книгите на 9 % - разговор с Велизара Добрева - председател на УС на Асоциация „Българска книга” Актьорът от Варненския куклен театър Стоян Стоянов с номинация за Награда Варна Две изложби във Варна: „Три сезона в годината“ на Аршак Нерсисян..

публикувано на 22.05.20 в 13:12

"Новият ден" на 22 май с Емилия Николова

Масов мор по пчелите в община Тервел, ниски изкупни цени на меда. Обречен ли е на фалит браншът в Добруджа?  Онлайн дискусия за рисковете от шофиране след употреба на алкохол и психоактивни вещества се провежда до края на юни във Варна. Кое е най-важното, което трябва да знаят подрастващите?  22 май е Международен ден на биологичното разнообразие...

публикувано на 22.05.20 в 05:05

"На светло" на 21 май

Първите туристи прекрачиха днес в курорта "Св. Св. Константин и Елена" край Варна. Репортаж по темата на Даниела Стойнова. "Варна Ви очаква" - една инициатива на Съюза на екскурзоводите и Туристическия информационен център, която кани на безплатна пешеходна обиколка за 24 май. От 20 май обаче са факт безплатните обиколки за рускоезични варненци, дело на..

публикувано на 21.05.20 в 14:29