Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"На светло" на 13 август с Емилия Николова

Общинският съвет на Варна заседава предпразнично. Решенията до момента обобщава Ваня Славова

Архитектът на промяната Явор Панев коментира съдбата на варненската „дупка”

Североизточният вятър вече задуха и морето се обръща – за какво да внимават плажуващите?

Парад на хвърчилата в небето на Аспаруховия плаж в края на седмицата. Какво е новото?

Международен салон на подводната фотография се организира за първи път в България. В тайнството на подводния свят ни пренася фотографска изложба в Градската художествена галерия във Варна

Открит урок по живопис се провежда тази вечер в рамките на Международния панаир на занаятите и изкуствата

Интервю с проф. Златко Златев, мениджър на Юнашкия салон във Варна

Всеки девети жител на планетата има повод да празнува Международния ден на левичарите


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Община Ямбол

НА СВЕТЛО в четвъртък, 24 юни

На фокус Еньовден в региона. Репортаж от с. Доброглед и с. Гроздьово; Среща с Владимир Ампов -  Графа с анонс за концерт на 28 юни във Варна; “Опазване на миналото с поглед в бъдещето“ – под това мото във варненския Археологически музей се открива изложба с находки от археологически и консервационни проекти в България; Летни..

публикувано на 24.06.21 в 14:03
Еньовден пред Радио Варна, архив

"Златното сечение" на 24 юни

Темата на предаването - българските обичаи, музикалният ни фолклор и децата, е подсказана от календара, от красивия юнски празник, посветен на лятното слънцестоене - Еньовден. Наш водач в традициите, народните вярвания и ритуалите за този ден, свързани със стихиите на огъня - Слънцето, и водата, с лечебните билки и кодираните в носиите послания, е Деница..

публикувано на 24.06.21 в 10:58

НОВИЯТ ДЕН на 24 юни с Мариела Димитрова

На Еньовден в предаването ще разкажем как ще бъде отбелязан отново пред Радио Варна тази събота - 26 юни, в 7.45 часа. А в 10.20 часа ще ви запознаем с Диана Димова, колекционер на носии. Тя ще разкаже как е събрала своите над 100 български народни носии и как отбелязва Еньовден. В 8.10 часа акцент ще са трудовите ни права – как..

публикувано на 24.06.21 в 06:43
Римски терми, Варна

НА СВЕТЛО на 23 юни с Валерия Василева

Репортаж за работата на пунктовете за предоставяне на безплатна правна консултация на хора от уязвими социални групи в област Варна. Днес е последният ден на първокласниците в училище за тази учебна година. Четиридневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата започна във Варна днес и ще продължи до 26-и юни включително...

публикувано на 23.06.21 в 14:05
Морето във Варна

"Море и бряг" с Валери Великов, на 23 юни

Денят на моряка – 25 юни ще бъде отбелязан във Варна и Бургас. В 10 часа Яхт клубът до Морска гара ще бъде посетен от деца от Общинския детски комплекс във Варна. Представители на морската общинст ще ги запознаят с основите на морското дело и ще им разкажат важни и интересни факти за живота на море. Децата ще получат подаръци от Държавно..

публикувано на 23.06.21 в 07:48

"Новият ден" на 23 юни със Сияна Спиридонова

Дъждовете сведоха до мининум добивът от акациев мед Репортерска проверка по сигнал на слушател за дълбока дупка, зейнала по натоварена улица в кв. "Левски" Рубрика „Гласувам за първи път“ До края на юни се приемат предложения за име на новия научно–изследователски български кораб Жители на Област Варна с ниски доходи ще имат..

публикувано на 23.06.21 в 05:45
Плувен комплекс

НА СВЕТЛО на 22 юни с Валерия Василева

В Община Варна бяха представени резултатите от предварителните проучвания за изграждане на лека градска железница в морската столица. Репортерска проверка за мерките след срутването на подпорна стена и велоалея на булевард “Янош Хуняди” във Варна. Доц. д-р Тодор Радев, ректор на Висшето училище по мениджмънт – Варна, коментира..

публикувано на 22.06.21 в 12:07