"На светло " на 3 декември

Снимка: Бойка Тодорова

Кои са младите учители с мотивиращ старт в професията във Варна тази година? Отговорите ще научим от репортаж на Даниела Стойнова.

За поредна година варненският Морски клуб „Приятели на морето” реализира проекта си „Морска академия”, в който младежи в неравностойно социално положение могат да се обучат за водолази и шкипери на малки плавателни съдове.Проектът започна през ноември и ще продължи година и половина. Чуйте още от ръководителя на проекта Дарина Иванова, в интервю на Димитрина Дончева.

По-висок туристически данък предвиждат в Балчик, а увеличението ще доведе до още 700 хил. лв. повече, които се очаква да бъдат събрани през следващата година. Репортаж на Албена Иванова за какво ще бъдат изхарчени парите.

За първи път иновативно социално предприятие ще се погрижи за съхраняване и популяризиране на културно-историческото наследство на Бяла и Долни чифлик чрез създаване и поддържане на специален информационен уеб-сайт. Как разказва Димитрина Дончева.

Четирима емблематични артисти представят новите си търсения в три изложби днес. Това са Милко Божков, Веселин Начев, Гълъб Гълъбов и Мими Добрева. Подробностите са от Светлана Вълкова.

От днес до 13 декември Административният съд във Варна е домакин на вече традиционния благотворителен коледен базар. Нещата, които се продават - сувенири, играчки, картички, са изработени от служители на съда, съдии и работещи в Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна. Тази година средствата, събрани от коледните изделия, ще бъдат приведени на сметката на Мартин Даниелов Илиев – на 1 година и 6 месеца, от Варна, който страда от остра лимфобластна левкемия. Те са необходими за извършването на животоспасяваща трансплантация на детето на стволови клетки в Турция. Сумата за трансплантацията е 120 хил. евро. Репортаж на Даниела Стойнова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 12 декември с Ваня Славова

Община Варна организира празничен благотворителен концерт „Заедно за Коледа“. Събитието се провежда в партньорство с Българския Червен кръст, още от Даниела Стойнова. Находки от археологическите разкопки на нос Калиакра, открити това лято, ще бъдат показани в обща изложба на   Националния исторически музей в столицата. За него ни разказва..

публикувано на 12.12.19 в 11:31

"Новият ден" на 12 декември 2019 г. с Димитрина Дончева

Коя е мама Нинджа и какво е посланието в първата й коледна книга, която представи във Варна? За кампанията „Посади надежда”, на министерството на земеделието и Фондация „Искам бебе”, която е в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Рисайкъл Арт Академи организира благотворителни работилници, събраните средства от които ще бъдат..

публикувано на 12.12.19 в 06:00
Борис Джонсън преди телевизионно интервю

"Post Factum" с Валери Великов, на 11 декември

Готов е проектът за мост, който да свързва магистрала „Хемус“ с бъдещата магистрала „Черно море“. Мостът ще започва от района на „Терем - Флотски арсенал“ и ще завършва на пътя между селата Страшимирово и Езерово. Това съобщи за Радио Варна бизнесменът Данко Калчев, който е ангажиран с този проект от страна на Стопанската камара. Мостът може да..

публикувано на 11.12.19 в 15:31

НА СВЕТЛО на 11 декември със Светлана Вълкова

Омбудсманът Диана Ковачева и екип от експерти организират изнесена приемна за граждани от Варна и региона Още една история от Българската Коледа Разходка по екопътеката на брега на Тюленово - част от българо-румънския проект "JoyRide" Среща с Атанас Скатов по повод първото българско изкачване на четири върха над 8000 метра в една..

публикувано на 11.12.19 в 13:40

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 декември

Асоциация на завършилите морските специалности в Техническия университет беше учредена във Варна. Какви по-подробно са целите на асоциацията ще разберете от моите гости в студиото - председателят на асоциацията капитан Милен Тодоров, авторът на идеята за нейното създаване доцент Божидар Дяков, както и студентът Неделчо Неделчев. България..

публикувано на 11.12.19 в 10:22
Изгрев във Варна

"Новият ден" на 11 декември

Омбудсманът Диана Ковачева с приемен ден във Варна днес. Образованието в малките населени места - разговор с Татяна Асенова, директор на училището в Синдел. За благодарността на една майка и позитивната промяна на детето й, благодарение на кампанията „Българската Коледа“. Стогодишна маза в Шабла пази вино от 1961 година...

публикувано на 11.12.19 в 05:41

"POST FACTUM" на 10 декември с Емилия Николова

Кой е най-добрият сценарий на радиопредаване след безпаметно празнуване? Депутати от ГЕРБ предлагат промени, с които незаконното горене на отпадъци да се инкриминира. Ще стане ли въздухът по-чист? Работодатели и синдикати призовават в писмо до медиите  "спешно да се прекрати опасното изкривяване на енергийния пазар, предизвикано от неправомерна..

публикувано на 10.12.19 в 16:16