Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 21 април с Валерия Василева

Снимка: pixabay.com

От днес е възстановена работата на женските и детски консултации и плановите операции - коментар на проф. д-р Емил Ковачев - управител на АГ Болница - Варна, и д-р Светлин Митев - председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна.

Увеличава се броят на жените, които желаят да станат донори на генетичен материал - интервю с Валентина Иванова от фондация "Искам бебе".

Още за работата на доброволците от платформата Pomogni.net по време на извънредните мерки.

Православните християнски ценности и децата - интервю с учителя-теолог Стойка Димова.

500 растения лавандула ще засади като дарение по улиците на село Сенокос земеделският производител Джимил Митри.

Деца рисуват пролетта и Великден.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#617 ТОП 20 (15.01.2021-22.01.2021)

публикувано на 15.01.21 в 20:53
Картина на Валентина Бъчварова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 януари със Светлана Вълкова

За 100-тния си рожден ден на 12 март Варненският театър подготвя юбилейно представление. С кои режисьори ще работи през 2021-а? Разговор с артистичния директор Веселина Михалкова Режисьорът проф. Пламен Марков: Театърът предизвиква асоциации извън преките си намерения Срив от 75% в общия брой на зрителите и приходите на кината,..

публикувано на 15.01.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 15 януари 2021 г. с Димитрина Дончева

Поредно заседание по делото във връзка с намеренията на „Русгеоком БГ” ЕАД да добиват газ в района на Генерал Тошево ще се проведе днес от 11 часа във Варненския административен съд. Интервю с инж. Иванка Казакова от инициативен комитет „За чиста България“. Промените във връзка с регистрацията на таксиметровите шофьори влизат в сила от..

публикувано на 15.01.21 в 06:00

Пътуваме към света на персите

Ще погледнем на Изток, към пейзажа от приказките на 1001 нощ. Ще се впуснем дълбоко в персийската действителност, защото пътуваме към Иран с умелия разказвач на своите спомени Стефан Бояджиев. Преди време той направи дълга обиколка в тази огромна страна, а в този път ще чуете втората част от неговите впечатления. Ще бъдем в древните градове..

публикувано на 14.01.21 в 18:00

НА СВЕТЛО на 14 януари с Валерия Василева

Управителят на МБАЛ - Балчик,  д-р Пламен Димитров за първата, белязана от ковид година на болницата и желанието за повече млади специализанти в болницата . Интервю с адвокат Христо Расташки за правната страна на ваксинацията срещу Covid-19. Актуална информация за епидемиологичната обстановка в областта от РЗИ-Варна. Студентските съвети искат..

публикувано на 14.01.21 в 13:44

ОТЛИЧЕН 6 на 14 януари с Валерия Василева

Гост на предаването проф. Христо Найденски, ръководител на Департамент "Инфекциозна микробиология" в Института по микробиология "Стефан Ангелов" на БАН. Как е устроен светът на микроорганизмите, как влияе човекът върху него и какви последствия търпи. За началото на микробиологията в България и по актуални проблеми свързани с коронавирусната..

публикувано на 14.01.21 в 10:52
Утро край морето и лебедите

„Новият ден“ на 14 януари с Мариела Димитрова

В 8.15 часа ще бъдем в провадийското село Равна, забележително с Пробития камък в покрайнините му. Как да уловиш изгрева на слънцето през отвора на Пробития камък – това знаят как да направят малко хора, сред тях са жителите на Равна. Един от тях е и Николай Георгиев, за когото всеки ден започва с чист въздух и красива гледка. Той живее до..

публикувано на 14.01.21 в 06:21