Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Новият ден" на 29 юни

Снимка: Делян Милчев 17 г., ОДК Варна

Два-три приема на ден на пресни и сурови плодове и зеленчуци на гладно са необходими, за да си набавим така важният за организма Витамин С. Това каза за радио Варна Емил Златев, инструктор по карате, йога и обща физическа подготовка. Много са важни още общият начин на хранене, който трябва да обезпечава нормално отделяне и движението и закаляването. Това са само три от многото  методи, които е добре да знаем, за да имаме здрава имунна система. Хиляди са преминалите през клуба на Емил Златев. Защо хората избират точно този клуб,  какво освен спорта и индивидуалните програми за хранене получават и с какви заболявания най-често се записват  желаещи да тренират чуйте в разговора на Димитрина Дончева с Емил Златев и най-новият член на  групата Венци Фотев.

Какво предстои на Морска гара Варна? Отговорите от директора на Пристанищна инфраструктура Ангел Забуртов в интервю на Даниела Стойнова.

Ниски добиви отчитат от земеделска кооперация "Приморец" в село Тюленово, съобщи за Радио Варна нейният председател Иван Йорданов. Емилия Николова с още информация.

Рубриката на д-р Емилова.

Защо жителите на село Гроздьово няма да празнуват на 29 юни, когато църквата в селото има храмов празник разказва Кера Налбанчева от църковното настоятелство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 6 юли с Емилия Николова

Има ли смисъл да си правим в профилактични PCR тестове, ако нямаме симптоми - д-р Снежан Снегаров, управител на една от големите варненски лаборатории T.I.S.I. - Така е озаглавен проектът на групата варненски архитекти "Ре-аниматори" за разработване на прототип за иновативен урбанистичен модел на планиране във Варна. Защо синдикалната..

публикувано на 06.07.20 в 05:50
Chart

#595 ТОП 20 (03.07.2020-10.07.2020)

публикувано на 03.07.20 в 18:47

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 3 юли със Светлана Вълкова

„Добро утро с Емил Йовев” – фотографии на изгрева край морето в РБ „Пенчо Славейков” - Варна Възможността за включване на културния сектор в Националния план за възстановяване на страната – фокус на срещата в МК – разговор с Весела Кондакова – изпълнителен директор на Българска музикална асоциация и представител на независимия културен..

публикувано на 03.07.20 в 13:30
www.greenpeace.org

„Новият ден“ на 3 юли с Мариела Димитрова

Кампания „Ела с торбичка, вземи си книжка!“ ще се проведе във Варна на 3 юли – Международния ден без найлонови торбички. Всеки, избрал да пазарува този петък между 11 и 12 ч на Синия пазар с торбичка за многократна употреба, ще получи ваучер за книга по избор. Още за инициативата на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие-Варна от..

публикувано на 03.07.20 в 07:04
По пътя

""На светло" на 2 юли с Емилия Николова

Седмокласничката от Основно училище „Захари Стоянов” във Варна Ралица Петрова е с максимален резултат от 200 точки от  националното външно оценяване по български език и литература и по математика. На какво се дължи успехът й? Единение за семейството и децата организират тази вечер от 18.30 часа среща във Варна. Как продължават битката с..

публикувано на 02.07.20 в 12:05
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 2 юли, четвъртък

Проверяваме интересен казус след 8.00ч., който е свързан със Синята зона – широк център във Варна; Придвижване с тротинетки - все по-често, все по-опасно или не? Темата разглеждаме след 8,30ч.; В Деня на спортния журналист, говорим с Румен Генов за професията и живота след 9.00ч. Информационна кампания на ЕП – темата днес е свързана с..

публикувано на 02.07.20 в 06:39

НА СВЕТЛО на 1 юли с Валерия Василева

Нови случаи на коронавирус в морската столица - коментар на Иван Портних, кмет на Община Варна. За дискриминацията при наемането на сляпо-глухи граждани на работа - интервю с Величка Драганова, председател на Националната асоциация на сляпо-глухите у нас . Постоянните комисии "Социални дейности и жилищно настаняване" и „Здравеопазване” към..

публикувано на 01.07.20 в 11:53