Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 30 юли с Валерия Василева

Балчик
Снимка: архив

Областният упрравител на Варненска област - Стоян Пасев, за актуалната ситуация с разпространението на COVID-19 и новото огнище на зараза в частен дом за грижи за възрастни хора.

Венета Тодорова - ръководител сектор "Прогнози" във Филиал Варна на НИМХ при БАН, с информация за рязката промяна на времето, която ни очаква до края на седмицата и изгледите за август.

Репортаж от сесията на Общинския съвет в Балчик и обсъждането на исканията на туристическия бранш за справянето с последиците от пандемията от коронавирус.

Интервю с инж. Йоан Каратерзиян - председател на Управителния съвет на Камарата на геодезистите в България, за предложението за въвеждане на нова обособена пешеходна зона във Варна.

Венета Тодорова - ръководител сектор "Прогнози" във Филиал Варна на НИМХ при БАН, с информация за рязката промяна на времето, която ни очаква до края на седмицата и изгледите за август.

Предприемиерно ще се срещнем с авторите на книгата "Фантасмагория" - преводачът Теменуга Маринова и художникът Теменуга Станчева, и с режисьора на комедията "Владимир", постановка на ДТ "Ст. Бъчваров" - Николай Кенаров.

Международният фолклорен фестивал ще се проведе във Варна от 2 до 4 август.

Планинското спасяване и спасяването в пропасти в България - интервю с Добри Добрев от ТД "Родни балкани".

Новини, любопитно от света на спорта, полезна информация, културен афиш за региона.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#628 ТОП 20 (09.04.2021-16.04.2021)

публикувано на 09.04.21 в 18:49
Творба на Кирил Златков от изложбата

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 9 април със Светлана Вълкова

Варненският куклен театър с награда "Златен кукерикон" за спектакъла "Ако Фройд беше индиец" "Златен Кукерикон" и за Мариан Бачев за ролята на Чаплин в едноименния мюзикъл на Държавна опера-Варна 100 години Варненски драматичен театър – знакови спектакли през 60-те Магьосникът Арсен с нова благотворителна инициатива за..

публикувано на 09.04.21 в 14:25

С "Хоризонти" през пясъците на Йордания до Мъртво море

Пролетта е идеалният сезон за следващата ни дестинация. Ще бъдем в земя с древна история, изпълнена с дъх на бадемов цвят, червени анемонии и гордеещата се с изяществото на черния ирис. Радиопътешествието ни ще ви отведе до пясъците на пустинята и до водите на Мъртво море. Наш домакин в Йордания ще бъде Нора Михайлова, която отлично познава Близкия..

публикувано на 09.04.21 в 09:05

НОВИЯТ ДЕН на 9 април с Иван Барбов

Ще запонем с репортаж за цените на някои от основните хранителни продукти. Предстои ли увеличение на цените на яйцата с наближаването на Великден? По темата ще чуем Ивелина Вълканова, експерт „Цени“ в Системата за агропазарна информация“. Кога и защо ще има паметник на големия френски певец и комозитор Шарл Азнавур във Варна? Как..

публикувано на 09.04.21 в 05:58
Онлайн на училище

НА СВЕТЛО на 8 април с Валерия Василева

Окръжната прокуратура в Добрич разследва случай на побой над кмета на село Белгун, община Каварна, Благомир Станев, в нощта на изборите за нов парламент. 8 април е Международният ден на ромите - интервю с Кирил Станев, председател на Мешерето в село Слънчево, Варненско.  Учениците се връщат в клас по график за присъствени учебни занятия- коментар..

публикувано на 08.04.21 в 11:59

"Новият ден" на 8 април с Мариела Димитрова

Нов паркинг провокира напрежение сред живеещи в съседство. Живеещи в района на улиците "Македония" и "Хаджи Димитър" изразиха несъгласъгласие с начина, по който се прави нов паркинг – точно под балконите им. В непосредствена близост са ОУ”Васил Априлов” и детска площадка. В 8.10 часа търсим коментар от инж.Петър Гърбузов, директор на..

публикувано на 08.04.21 в 06:17

НА СВЕТЛО на 7 април с Валерия Василева

Световният ден на здравето и професионален празник на  здравния работник през погледа на лекарите и на 18-годишната Стела Златкова, която мечтае да учи медицина, а сега работи активно в младежката организация на Българския червен кръст. Ковид-ситуацията в област Добрич - леглата за лечение на наусложнени пациенти в МБАЛ- Добрич бяха увеличени с още..

публикувано на 07.04.21 в 12:00