Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„На светло” на 19 октомври с Мариела Димитрова

свети йоан рилски икона
Снимка: http://vidinskamitropoliya.com

В предаването ще отбележим Денят на Св.Йоан Рилски Чудотворец и денят на българския лекар. В 14.20 часа започваме с репортаж от награждаването на варненски мвдици за съществен принос в провеждането на държавната политика по лечението и превенцията на COVID19, но и каква е готовността на здравните заведения във Варна, включително и частните, за лечение  на болни от коронавирус.

В 14.40 часа репортаж на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова за номинациите за лекар на годината на Регионалната колегия на БЛС. За съжаление днешният ден е и този, в който те завинаги ще се простят със своя колега педиатъра д-р Николина Кулева, която тази нощ почина след усложнения, причинени от Ковид-19.

Трябва да има и увеличение на пенсиите, но най-вече да има вдигане на базата на минималната пенсия, на принципа на адекватност, тоест да е над „прага на бедност” за страната. Това коментира при посещениято си във Варна председателят на КНСБ Пламен Димитров. Той нарече „компросмис” обявената идея на пенсионерите да бъдат раздавани ваучери за храна, при запазване на базата на минималната пенсия. Чуйте го в 15.20 часа.

Българският червен кръст във Варна предоставя поетапно в града и областта 320 тона храни на близо 13 хил. души в неравностойно положение. Общата стойност на помощта е 755 000 лева, осигурени от оперативната програма за храни  и материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане. Общото тегло на хранителните пакети с 16 вида продукти е близо 23 килограма. Репортаж от раздаването в един от пунктовете въвъ Варна в 15.40 часа.

В 16.20 часа репортаж от храмовия празник в църквата „Свети Йоан Рилски” във варненското село Звездица, отбелязан с прзнична литургия и с курбан за миряните.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 1 декември със Светлана Вълкова

Безводието по Черноморието обсъждат на работна среща в Бургас, резултатите научаваме от заместник–управителя на ВиК - Варна Михаил Маринов Днес започнаха проверки от Българска агенция по безопасност на храните във връзка с предстоящия Никулден Туристическият и ресторантският бранш осигуряват безплатен топъл обяд за медиците на първа линия..

публикувано на 01.12.20 в 13:45

"Новият ден" на 1 декември 2020 г. с Димитрина Дончева

Тема с продължение в ефира на Радио Варна - Възможно ли е напоителният яз. Цонево да бъде преобразуван в алтернативен източник за питейна вода за област Варна и може ли Варненска област да бъде захранвана с вода само от Девненските извори? Имат ли готовност болницата и фирмите в община Балчик за работа в зимни условия? Варненското..

публикувано на 01.12.20 в 06:00
Недко Царев

Гайдарджията и преподавател Недко Царев с нови солови записи

Гайдарджията Недко Царев е жeлан музикант, в който и да е творчески формат. Първо и основно, защото е абсолютно завършен брилянтен инструменталист. Въпреки че в хода на разговора той ще ми напомни, че в музиката и преподаването „таван няма“. То е като взор в небето. Стига да държиш главата си нагоре и да искаш дасе учиш независимо от..

обновено на 30.11.20 в 21:49

НА СВЕТЛО в понеделник, 30.11.2020г.

На 30 ноември Светата Църква чества паметта на Свети апостол Андрей Първозвани. Репортаж; Учител по математика, компютърен специалист и компютри, това са само част от нещата, от които се нуждаят в Центровете за настаняване от семеен тип във Варна, разказва директорът Дияна Дянкова; Проект „Родители, експерти от опит“ реализира в Добрич Фондацията..

публикувано на 30.11.20 в 10:52

"Новият ден" на 30 ноември с Емилия Николова

Галина Павлова, управител на ДКЦ 5 "Света Екатерина" във Варна коментира необходимостта от допълнително финансиране за ДКЦ-тата, които имат Ковид центрове. Как областна администрация настоява за тези средства пред здравното министерство? Из рафтовете на една варненска аптека с фармацевта Станиела Христова - какви медикаменти липсват?..

публикувано на 30.11.20 в 05:50

"Позиция" с Валери Великов, на 28 ноември

На първа линия, но под линия... Общопрактиващият лекар от Варна Каролина Златева в разговор с Даниела Стойнова. Националното преброяване на населението може да бъде отложено заради усложнената ковид обстановка . Подробности от директора на Териториалното статистическо бюро „Североизток” Деян Славов. Новите противоепидемични мерки, които..

публикувано на 28.11.20 в 08:30
Chart

#612 ТОП 20 (27.11.2020-04.12.2020)

публикувано на 27.11.20 в 19:36