Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Новият ден" на 13 януари с Емилия Николова

| обновено на 13.01.21 в 07:28

Преди началото на първото редовно заседание на кризисния щаб във Варненска област - областният управител Стоян Пасев за актуалната ситуация в региона, състоянието на язовирите и евентуалната опасност от наводнения.

Минимално увеличение на първоначалната такса за таксиметров превоз във Варна прогнозира Димчо Иванов, председател на синдикат „Авто 94“. Промяната се очаква след обнародване на Наредба 34. 

Осем вида пластмасови изделия за еднократна употреба се забраняват в целия Европейски съюз, включително и в България от това лято. Къде сме ние? 

Денят на данъчна свобода през 2021 г. се пада на 20 май, изчисляват от Института за пазарна икономика.  Това е най-късната дата през последните 10 години. Какво е обяснението? 

Днес е втората премиера на „Отело“ от Шекспир - част от програмата за 100-годишния юбилей на Варненския театър.  Как пандемията се отразява върху театъра? Разговор с режисьора Пламен Марков.ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТЛИЧЕН 6 на 28 януари с Валерия Василева

В предаването днес от 11 часа гостува психотерапевтът Цветелина Йосифова. Тя е един от инициаторите за създаването на kabinet.bg и втора година е част от екипа на тази виртуална консултативна практика, която предлага безплатни пет сесии за психотерапевтично консултиране на всеки, който ги потърси. Инициативата стартира в края на август 2020 година с..

публикувано на 28.01.21 в 10:09

"Новият ден" на 28 януари 2021 г. с Димитрина Дончева

Информираме за зимната обстановка в областите Варна и Добрич. Общо 95 лични лекари във Варна ще получат своята втора доза от ваксината на Пфайзер, съобщи д-р Каролина Златева - заместник-председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна. Интервю. Ваксинирането на учителите в училищата и детските градини във Варна започва..

публикувано на 28.01.21 в 06:00

НА СВЕТЛО на 27 януари с Валерия Василева

Областният управител Стоян Пасев с обобщена информация за ситуацията във Варна и областта във връзка с обилните снеговалежи и силния вятър. Институтът за пазарна икономика с ново изследване на социалното и икономическото състояние на областите в България. Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България дариха..

публикувано на 27.01.21 в 12:52

"Море и бряг" с Валери Великов, на 27 януари

Европейската агенция за морска безопасност / EMSA/ ще организира съвместна операция в Черно море между България и Румъния. Това съобщи за Радио Варна Петър Киров, който е директор в Департамент 3 в ЕМSA. По време на тази операция ще бъдат отработени различни задачи, свързани с търсене и спасяване, откриване на бракониери и замърсявания...

публикувано на 27.01.21 в 08:35

"Новият ден" на 27 януари с Емилия Николова

Къде се разминаха хора и НОИ при получаването на паричните обезщетения за безработица? Работата на  Социалния патронаж във Варна, останал временно с по-малко персонал, коментира директорът Дарина Стоянова.  За профилактичните прегледи по време на пандемия. Разказваме историята на млад мъж с много рядко заболяване - денем се бори с болестта си, а..

публикувано на 27.01.21 в 05:00
Пурпурно небе по залез край морето

НА СВЕТЛО във вторник, 26.01.2021г.

Какви ВиК проблеми има в кв. "Младост" във Варна и имат ли решение? Репортаж от СУ "Свети Климент Охридски" във Варна, където днес се правят тестове на учителите за коронавирус; Намаляват кражбите по домовете за сметка на ръста на кражбите от автомобили - репортаж по темата; Как работи приютът за бездомни във Варна в условия на ковид?..

публикувано на 26.01.21 в 11:25

НОВИЯТ ДЕН на 26 януари със Светлана Вълкова

8 - 9 часа Ремонт на участък от Аспаруховия мост ограничава движението от 8 до 17 часа – репортаж от проблемното място Център за знания в областта на наблюдението на Земята ще заработи от пролетта, съобщи българският еврокомисар Мария Габриел За качеството на минералната вода в най-популярните чешми във Варна - Радка..

публикувано на 26.01.21 в 05:49