Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 16 юни с Мариела Димитрова

Необходим е регламент на задълженията на работодателя и работника за работата от дома за времето, когато няма да сме в извънредно положение. В него трябва да е ясно работодателя поема ли интернета на работника, осигурява ли му техниката, с която ще работи и най-вече води ли се „трудова злополука” случай на инцидент в работно време, както в дома, така и извън него. В 8.10 часа коментираме с инж.Огнян Атанасов, секретар на КНСБ, лектор по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

С Ивайло Цочев, инициатор на необичайната изложба-базар, която предстои в Арт салона на Радио Варна (виж снимки) ще се срещнем в 10.20 часа. Тя ще е с произведения от рециклиран текстил, сътворени от младежи от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна по Проект ЕКО. Експонатите ще се продават благотворително в подкрепа на Карин дом.

В 8.40 часа ще се запознаем с бъдещия военен лекар старшина първа степен Мартина Москова, студент във ВВМУ, която стана „талант на годината” за 2021-ва на висшето училище.

Валежите и вълните не са причина за най-страстните рибари да излязат и да хвърлят въдицата на кея пред Морска гара–Варна. В 9.20 часа чуйте Георги Иванов и Даниел Василев.

Българите предпочитат да похарчат голяма част от своите доходи за почивка през лятото. Това показва проучване на международна финансова компания, проведено в 12 държави в Европа. Какви са нагласите на варненци – тема в 9.40 часа.

20 години отбелязва с изложба пленерът „Художници, Балчик, Любов – среща на европейски морета“ в Художествената галерия на Белия град, за която ще разкажем в 10.10 часа.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 5 август с Иван Барбов

След 8.00 часа ще ви запознаем с инициативите за озеленяване на Варна на Фондация „ГЕЯ“, които залесяват и облагородяват междублоковите пространства в града. Очната болница във Варна, съвместно с Община Варна и Медицинският университет стартираха профилактична програма за  диагностициране на проблеми със зрението за деца и възрастни.  Повече..

публикувано на 05.08.21 в 05:52
Картографирай дървета, докато се разхождаш в старозагорския парк „Бедечка”

НА СВЕТЛО на 4 август с Валерия Василева

Представители на туристическия бранш с коментар за туристическото лято 2021 - очакванията и реалността. Интервю с Димана Шишкова, автор на филма "Случаят Бедечка". Панагюрското златно съкровище вече е експонирано в Държавния културен институт „Двореца“ в Балчик. Парк-музеят на бойната дружба – 1444 г. "Владислав Варненчик" представи..

публикувано на 04.08.21 в 12:33

"Новият ден" на 4 август 2021 г. с Димитрина Дончева

Сигнал на граждани от варненския квартал „Възраждане - 4”, район „Младост” предизвика проверка на КАТ- Варна. Автомобили, които са паркирали пред търговския център на булевард „Трети март”, нарушават правилата за движение по пътищата и преминават направо през тротоара, за да достигнат до булеварда. Какви мерки ще бъдат взети, за да не се..

публикувано на 04.08.21 в 06:00

НА СВЕТЛО на 3 август с Валерия Василева

Световната седмица на кърменето 1-7 август отбелязват в 11 български града - анкета с родители и консултанти по кърмене и интервю с доц. д-р Лалка рангелова, специалист по хранене, диететика и хранителна епидемиология. Подробности за наличните ваксини и контрола на разпространение на коронавируса от РЗИ-Варна. Репортерска проверка в района..

публикувано на 03.08.21 в 14:06

"Новият ден" на 3 август 2021 г. със Сияна Спиридонова

Световната седмица на кърменето се провежда в момента в редица държави по цял свят и в 11 града в страната. Глобалната инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето се провежда за 29-и път и ще продължи до 7 август. Събитието във Варна е насрочено за днес, от 10.30 ч. пред Летния театър. Повече за него и за ползите от кърменето ще..

публикувано на 03.08.21 в 05:30

"На светло" в понеделник, 2 август

Колко струва да отидеш на плаж „Панорама – Юг” край Варна и удачно ли е да се взима такса паркинг от наемателите на заведението на плаж „Нирвана"; Тодор Колев – директор на „Дирекция екология и опазване на околната среда” в Община Варна за боклука, който прелива във Варна това лято; Иван Симеонов   - разговор с Антоанета Георгиева от..

публикувано на 02.08.21 в 11:47

НОВИЯТ ДЕН на 2 август с Иван Барбов

В разгара на летните жеги и високите температури се повишава и опасността от горски пожари, които често избухват поради човешка небрежност. Каква е готовността на екипите на варненската пожарна, има ли вече регистрирани пожари от началото на лятото и за какво трябва да внимават хората? Ще чуем началника на Регионалната служба по пожарна безопасност..

публикувано на 02.08.21 в 05:50