Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 14 януари със Светлана Вълкова

Снимка: Пламен Гутинов

Доротея Павлова е новият директор на Градската художествена галерия – Варна

„Художнико, отрежи езика си” - изложба с картинки на Нено Белчев

Международният литературен фестивал „Варна Лит“ няма да се проведе тази година – писателят Захари Карабашлиев за причините

„Кървава сватба” от Лорка – премиера във Варненския драматичен театър, разговор с режисьора Стоян Радев

„РеБонкърс” - от полуразрушен склад за боеприпаси до алтернативно младежко пространство

„Академия за създатели на културен живот” – нова програма на Младежка фондация „Аморфа”

Репортажна фотография и снимки от Америка – в рубриката „ОбективНо” гостува фотографът Пламен Гутинов

ВИЖТЕ ОЩЕ
27 януари - ден на освобождението на Добрич от османско владичество

НА СВЕТЛО на 27 януари с Валерия Василева

144 години от освобождението на Добрич от османското владичество. Тема в развитие: съдбата на Дом „Младост“ във Варна. Епидемичната обстановка и мерките за ограничаване разпространението на Covid-19 във Варна и областта към момента. Репортаж от Балчик - как работят ресторантите в условия на епидемични ограничения и жестоки цени..

публикувано на 27.01.22 в 15:23

НОВИЯТ ДЕН на 27 януари с Иван Барбов

Още в ранни зори, когато слънцето още не се е разсънило, бодрият екип на Радио Варна ви очаква за поредното вълнуващо сутрешно пътешествие, което започва точно в 6.00 и ще продължи до 10.30 часа. На хоризонта отново се задават интересните теми и събеседници, актуалните новини и хубавата музика, подготвени от Иван Барбов, Нина Милошевич и..

публикувано на 27.01.22 в 06:10
Стара Варна

НА СВЕТЛО на 26 януари с Валерия Василева

Обществената реакция в Добрич след като Административен съд - Варна отмени решението за отказ на РИОСВ–Варна да одобри Оценката за въздействието на околната среда и водите за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич. Медицински център за репродуктивно здраве ще представи своята донорска програма за яйцеклетки във Варна тази..

публикувано на 26.01.22 в 13:37
Варна

"Новият ден" на 26 януари 2022 г. с Димитрина Дончева

Повишава ли се заболеваемостта сред учители и ученици дни преди удължената междусрочна ваканция или напротив? С какво провадийското село Бозвелийско привлече хора и стана най-многолюдното село в общината при последното преброяване на населението? И защо там си търсят нов лекар? Защо Европейският парламент настоява да се променят..

публикувано на 26.01.22 в 06:00

POST FACTUM с Валери Великов, на 25 януари

На 25 януари отбелязваме 87 години от създаването на Българското национално радио. Ежегодно на този ден се връчват наградите „Сирак Скитник“ за изключителни постижения в радиожурналистиката през изтеклата година. Предложението на екипа на Радио Варна е наградата “Сирак Скитник” в категория „Награда за радиопредаване, радиопроект,..

публикувано на 25.01.22 в 15:52
Зима в Балчик

НА СВЕТЛО на 25 януари с Валерия Василева

Радио Варна номинира за наградата "Сирак Скитник" Мая Щърбанова и Румен Сарандев като екип за отразяването на инцидента с кораба "Вера Су" край Камен бряг. Таксиметрови шофьори в Добрич протестират срещу поскъпването на техните услуги, за което настоява фирмата, стопанисваща телефонната централа. Репортаж от Регионалната здравна инспекция..

публикувано на 25.01.22 в 12:39

НОВИЯТ ДЕН на 25 януари с Иван Барбов

В мразовитото януарско утро, сутрешният екип на Радио Варна е на своя пост в студиото и ви очаква за поредната вълнуваща среща в ефира между 6.00 и 10.30 часа. Отпийте първата си глътка кафе и наметнете топлия „кожух” на доброто настроение в компанията на водещия Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьора Недялко Добрев. Ще вее и ще фучи..

публикувано на 25.01.22 в 06:17
Подкасти от БНР