Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 12 август с Мариела Димитрова

Тема с продължение: Проблемите със сметосъбирането и сметоизвозването във Варна, които точно през лятото с високи нива на ковид и други инфекции, се развиха повсеместно в града. В 8.10 часа коментар и от Ангел Иванов, изпълнителен директор на ЗМБГ, фирмата която по договор с Община Варна извършва дейността.

Как да повишим личната си безопасност по небезопасните на много места пътища и какво е състоянието им според експертите на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) в 8.40 часа коментираме с един от тях Диана Русинова.

Рекордно дълга 150-метрова рисунка с акрилни бои върху платно ще сътворят в Детския кът на Варна малки и големи художници днес. Събитието ще се проведе за трети пореден път и е част от културната програма за празника на града. В 9.20 часа ще ви срещнем с основния двигател на събитието художничката Надя  Делчева и с Мила Капричева, която ще бъде ученичка в НУИ, паралелка „Изобразително изкуство” и редовен участник в събитието.

120-години от своето създаване ще отбележи тази събота Народно читалище "Нива 1921-ва" в село Невша. Репортаж в 9.40 часа.

„Красавицата и Звяра“ ще има премиера за България на фестивала „Опера в Летния театър“ във Варна на 12 и 13 август. В 10.10 часа ще ни разкаже режисьорът на мюзикъла Петко Бонев.

Четири дни, по четири групи на ден. За втори път в средата на август. Така изглежда второто издание на рок фестивала „Варна Рок Адвенчър”. И този път домакин е паркът в квартал Аспарухово – среща с организаторите в 10.20 часа.


По публикацията работи: Мариела Димитрова
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#690 ТОП 20 (23.09-30.09.2022)

публикувано на 23.09.22 в 19:19

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 23 септември със Светлана Вълкова

Започва 40-ят фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ Във Варна се провежда IV Национален фестивал на детските и младежки хорове „Уловени пространства“ – космически пейзажи на Велина Гребенска Фестивална академия беше основана във Варна – с какво ще се занимава тя? За пръв път издадоха стихотворения на Виктор Пасков..

публикувано на 23.09.22 в 13:50

"Новият ден" на 23 септември 2022 г. с Димитрина Дончева

Къде е грешката в новата автобусна линия №30 на градския транспорт във Варна? За плюсовете на машинното гласуване - мнение на Стефан Манов от обществения съвет към Централната избирателна комисия. Какви предложения ще гласува Общинския съвет в Балчик днес? Защо организаторите на състезанието Чудобой, което се провежда в района на..

публикувано на 23.09.22 в 06:00

НА СВЕТЛО на 22 септември с Валерия Василева

Репортаж от тържествения молебен за България и голямото празнично хоро на площад „Независимост“ във Варна. Борислав Дряновски ще ни припомни историята на площад „Независимост“ в морската столица. В Балчик днес започва Международният фолклорен фестивал "Море от ритми" с близо 1400 участници. Гражданска организация по своя иницатива..

публикувано на 22.09.22 в 12:53

НОВИЯТ ДЕН на 22 септември с Иван Барбов

В студеното и мрачно утро на 22 септември, слънчевите лъчи на доброто настроение ще заблестят на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. Иван Барбов, Галена Ковчазова и звукорежисьора Добромир Мързов ви канят на една приятна и уютна сутрешна ефирна среща навръх Денят на Независимостта, изпълнена с много интересни теми..

публикувано на 22.09.22 в 06:24

НА СВЕТЛО на 21 септември с Валерия Василева

По настояване на зърнопроизводителите днес заседава Консултативният съвет по зърното към Министерството на земеделието и храните по проблема с вноса на зърнени култури от Украйна. В Балчик тържествено отбелязват 82 години от освобождението на града   от румънска окупация. "Даваме зелена светлина"   - еко-инициатива и изложба, която..

публикувано на 21.09.22 в 13:22
Утро край Варна

"Новият ден" на 21 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Хилядите мокри кърпички, които морето изхвърли на плажа във Варна, вече са почистени. Сигнал бе подаден към РИОСВ, чиито инспектори съвместно с Басейнова дирекция извършиха проверка на място. Кой обаче почисти плажната ивица? Статистика на Евростат от последните дни сочи, че най-голямото увеличение на цените на хляба в рамките на ЕС е в страните..

публикувано на 21.09.22 в 05:35