Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 август със Светлана Вълкова

Снимка: Петко Момчилов

"Пепел от мислеща тръстика" - есеистична книга от Неда Антонова, която обхваща целия и житейски и творчески опит

„Азбука с животни професионалисти“ и още куп забавни неща с поетесата Мария Донева

Три нови изложба във Варна: „Когато времето спря“ на Андриан Бекяров, „Горещници“ на Николай Янакиев и „Женственост“ на Здравка Василева

Национално антикварно изложение от 12 до 14 август пред варненския Аквариум

Валерий Пощаров–син разказва за фотокнигата си „Последният човек на Родопите“

Светлозар Желев за съставения от него сборник в два тома “Любовта за напреднали” – „Мъжете за любовта“ и „Жените за любовта“

Премиера на мюзикъла „Красавицата и Звяра“ в Опера в Летния театър

Второ издание на рок фестивала „Varna Rock Adventure”


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#690 ТОП 20 (23.09-30.09.2022)

публикувано на 23.09.22 в 19:19

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 23 септември със Светлана Вълкова

Започва 40-ят фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ Във Варна се провежда IV Национален фестивал на детските и младежки хорове „Уловени пространства“ – космически пейзажи на Велина Гребенска Фестивална академия беше основана във Варна – с какво ще се занимава тя? За пръв път издадоха стихотворения на Виктор Пасков..

публикувано на 23.09.22 в 13:50

"Новият ден" на 23 септември 2022 г. с Димитрина Дончева

Къде е грешката в новата автобусна линия №30 на градския транспорт във Варна? За плюсовете на машинното гласуване - мнение на Стефан Манов от обществения съвет към Централната избирателна комисия. Какви предложения ще гласува Общинския съвет в Балчик днес? Защо организаторите на състезанието Чудобой, което се провежда в района на..

публикувано на 23.09.22 в 06:00

НА СВЕТЛО на 22 септември с Валерия Василева

Репортаж от тържествения молебен за България и голямото празнично хоро на площад „Независимост“ във Варна. Борислав Дряновски ще ни припомни историята на площад „Независимост“ в морската столица. В Балчик днес започва Международният фолклорен фестивал "Море от ритми" с близо 1400 участници. Гражданска организация по своя иницатива..

публикувано на 22.09.22 в 12:53

НОВИЯТ ДЕН на 22 септември с Иван Барбов

В студеното и мрачно утро на 22 септември, слънчевите лъчи на доброто настроение ще заблестят на честотите на Радио Варна във времето от 6.00 до 10.30 часа. Иван Барбов, Галена Ковчазова и звукорежисьора Добромир Мързов ви канят на една приятна и уютна сутрешна ефирна среща навръх Денят на Независимостта, изпълнена с много интересни теми..

публикувано на 22.09.22 в 06:24

НА СВЕТЛО на 21 септември с Валерия Василева

По настояване на зърнопроизводителите днес заседава Консултативният съвет по зърното към Министерството на земеделието и храните по проблема с вноса на зърнени култури от Украйна. В Балчик тържествено отбелязват 82 години от освобождението на града   от румънска окупация. "Даваме зелена светлина"   - еко-инициатива и изложба, която..

публикувано на 21.09.22 в 13:22
Утро край Варна

"Новият ден" на 21 септември 2022 г. със Сияна Спиридонова

Хилядите мокри кърпички, които морето изхвърли на плажа във Варна, вече са почистени. Сигнал бе подаден към РИОСВ, чиито инспектори съвместно с Басейнова дирекция извършиха проверка на място. Кой обаче почисти плажната ивица? Статистика на Евростат от последните дни сочи, че най-голямото увеличение на цените на хляба в рамките на ЕС е в страните..

публикувано на 21.09.22 в 05:35