Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Новият ден" на Никулден

Снимка: архив

Липсата на апетки в селата е проблем, който от години не намира своето решение. Аптеките във Варненска област са по-малко от предвидените на глава от населението. Въпросът е обаче какво следва да се направи оттук насетне за да има решение, което да е от полза за жителите на селата, за да имат достъп до лекарства там, където живеят;

На Никулден посрещаме празника край морето с Александър Йорданов, който сутринта ще ни срещне с рибарите, които традиционно срещаме край Морскара гара във Варна;

Експерти и практици обсъждат как учениците с различен майчин език да учат уверено и успешно в училище. Разговор с Борислава Данева от фондация „Заедно в час”, един от организаторите на онлайн дискусията, която започва в 10ч.;

Освен на моряците, Свети Николай Чудотворец е закрилник и на дарителите. В навечерието на празника беше открита изложба, в чийто акцент морското дело и дарителството се преплитат в едно;

Репортаж от храмовия празник на църквата Св. Николай Чудотворец във Варна и среща с хората, дошли да почетат светията, покровител на всички моряци, банкери и търговци. 

По публикацията работи: Нина Милошевич

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Варна, изгрев

"Новият ден" в четвъртък, 02.02.2023г.

Основният лихвен процент ще расте още до края на годината , прогнозира пред Радио Варна финансовият анализатор Иван Стойков. Очаквайте още по темата след 8ч.; Издават безплатни карти за учащи и пенсионери в Балчик. Промяната е във връзка с новите компенсации на цените на пътуване по основните градски линии и междуселищния автомобилен..

публикувано на 02.02.23 в 05:52

"Новият ден" на 1 февруари 2023 г. със Сияна Спиридонова

Миналата седмица от Светия Синод поискаха в декларация до Комисията за енергийно и водно регулиране токът за храмове и манастири да не е промишлен. Читалищата са сред институциите у нас, които също плащат промишлен ток. Високите сметки затрудняват работата им и ги принуждават да правят сериозни икономии или да вдигат таксите. 28..

публикувано на 01.02.23 в 05:40
Зимна Варна

НА СВЕТЛО на 31 януари с Валерия Василева

Акцентите от днешната извънредна сесия на Общински съвет-Варна. 630 граждани на Община Варна в неравностойно положение ще получат подкрепа по едногодишния проект "Грижа в дома". В шабленското село Езерец от 2 до 5 февруари по време на междусрочната ваканция провеждат кампания за опазване на влажните зони и аквакултури. Можем ли да..

обновено на 31.01.23 в 16:24
Варна

"Новият ден" на 31 януари 2023 г. с Димитрина Дончева

Незаконно сметище от стари автомобилни гуми е образувано за пореден път на паркинг за тирове за почивка по автомагистрала Хемус. Какви мерки ще бъдат взети и от кого? Родители на деца спортуващи в частни клубове във Варна събират подписка срещу предлаганите от община Варна промени – спортните клубове да заплащат такса на общината за..

публикувано на 31.01.23 в 06:00

POST FACTUM с Валери Великов, на 30 януари

Икономическата комисия в НС заседава в този час, като основната точка в дневния ред е приемане за второ четене на промените в Кодекса за застраховането. Тези промени станаха причина за недоволство сред застрахователи и транспортния бранш. Те са обект на множество коментари в публичното пространство, с акцент върху това с колко ще поскъпне..

публикувано на 30.01.23 в 16:10

На 30 януари в "От другата страна" по Радио Варна

На 30януари в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю сJeramie Kling (INHUMAN CONDITION, EX DEO, KILL DIVISION, VENOM INC.) CASPER и синглите "Arms"и "Never Forget" – разговор с Георги Петров и Станимир Ставрев – Ставри (DRIVE YOUR LIFE). Завръщането на трашарите FOBOS – Цецо "The Animal" Анастасов за концерта в Русе на 3..

публикувано на 30.01.23 в 14:25
Плаж, Варна

"На светло" на 30 януари 2023 г. с Димитрина Дончева

Аспарухов мост и свлачището в местността „Трифон Зарезан“ – две теми поставят пред медиите днес ПП „Възраждане“. Репортаж. За унищожени дюни в района на Южния плаж в Несебър сигнализира концесионерът на плажа Кирил Спасов. С нова кислородна терапия работят в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. За новата книга на литературния..

публикувано на 30.01.23 в 12:25