Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 20 септември с Мариела Димитрова 

Снимка: ec.europa.eu

Репортаж в 8.10 часа ще ни направи съпричастни на откриването на първата улица в България, носеща името на Георги Николов – донор, спасил 4 живота. Улицата е във варненския кв.Аспарухово, където на именуването й днес ще бъдат родителите на Георги Николов и анестезиологът, реализирал донорската ситуация д-р Валентин Маринчев.
В 8.40 часа ще ви запознаем в човек, който има отношение към чистотата около мястото където живее. И това не е къща с двор, многофамилен блок във варненския кв.Чайка. Той се казва Димитър Димитров и заедно с жена си Красимира и с двете им деца почистват района на блока, където живеят две години. 
В 9.20 часа с икономиста Димитър Събев ще коментираме положителните и отрицателни ефекти върху икономиката ни от свалената забрана за внос на украински зърнени култури. 
“Форум за Варна” - проектът за гражданско участие в градското планиране продължава, организиран от Съюз на урбанистите в България и Археологически музей Варна. Репортаж в 9.40 часа. 
„Седем гласа от тъмното” моноспектакъл - представяне на книга на Неда Зарева предстои тази вечер от 18.30 часа в Арт салона на Радио Варна. За нея тъмното е двойна метафора – на собствения ни страх от себе си и на слепотата по отношение на нашата душа. Интервю с Неда Зарева очаквайте в 10.20 часа.

По публикацията работи: Мариела Димитрова
ВИЖТЕ ОЩЕ
Есенно море, ноември

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 5 декември

Репортаж по два слушателски сигнала; Репортаж от рибната борса във Варна за цените на рибата преди Никулден; Момичетата между 10 и 13г. могат да се възползват от Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка чрез ваксината срещу човешкия папилома вирус. Ваксината вече обхваща и повече щамове на вируса...

публикувано на 05.12.23 в 05:51

На 4 декември в "От другата страна" по Радио Варна

На 4 декември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю сKip Winger (WINGER).Разговор с Емил Анчев за новия албум на КОНКУРЕНТ "The Hard Way". Представяне на новия албум на РЕНЕГАТ "Равносметка" – Константин Кацаров с подробностите. "Неравноделни времена 2 – Облачните шалове на Витоша" – нова книга от Адриан Иванов (ЕР МАЛЪК)...

публикувано на 04.12.23 в 14:25

"На светло" на 4 декември

Ще има ли и във Варна ограничение за влизането на стари автомобили в централната част на града? Отговорите търсим с Даниела Стойнова. До края на годината се очаква да бъде приета европейска директива, която урежда работата чрез платформи. Директивата дава презумпция за трудово правоотношение, с което хората ще се ползват от право на почивки и..

публикувано на 04.12.23 в 13:15

Хора и влакове - на гости в село Комунари

Днес гостуваме в едно малко селце, намиращо се на около 70 километра от Варна в полите на Стара планина. Село,  заобиколено от красива природа, с богата история, но трудно настояще. Това е село Комунари в Община Дългопол.  „Повечето съборени къщи са по главния път и който мине си казва, че сигурно тук няма хора...“ Това са думи на кмета на..

публикувано на 02.12.23 в 11:15
Автор: Бисер Лазаров

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 1 декември със Светлана Вълкова

"Стара Варна в картини – изобразителното изкуство във фондовете на Музея на Възраждането" Захари Карабашлиев представя новия си роман „Рана“ Лора Маринова издаде първа част от книгата си „Паметна плоча“, посветена на нейния баща, художника Янко Маринов Варненската галерия „Ларго“ празнува 15 години с изложба „Зона на съприкосновение“..

публикувано на 01.12.23 в 10:50

НОВИЯТ ДЕН на 1 декември с Иван Барбов

Декември е месецът, в който към въпросите "как си" и "какво правиш" прибавяме и "къде ще си на Нова година". Нова година е още далеч, но ако още нямате планове къде ще посрещнете първото декемврийско утро, каним ви да го направите на честотите на Радио Варна.   Бодри и засмени, там ви очакват Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Венци Фотев..

публикувано на 01.12.23 в 05:47
Chart

#743 ТОП 20 (01.12-08.12.2023)

публикувано на 30.11.23 в 20:29