Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Новият ден" на 30 септември 2022 г. с Димитрина Дончева

Варна
Снимка: Д.Дончева

Какво време ни очаква през идващия месец октомври – топло, дъждовно или студено и как ще се отрази на сеитбата, която започва сега?

Как се възпитава отношение към спорта при подрастващите и защо двигателната култура е важна, както за физическото, така и за психическото ни здраве?

Как озеленителите подготвят Морската градина във Варна за есента и зимата?

Какво е да си ловец повече от 50 години?

С какво балчишкото село Царичино е по-различно от останалите села?

Кои са наградените от Фестивала за български игрални филми „Златна роза“?

Ще отидат ли варненци да гласуват за Народно събрание на 2 октомври или не и защо?
По публикацията работи: Димитрина Дончева
ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 7 декември с Валерия Василева

Ще се промени ли цената на водата във Варна от януари 2023 година? Природосъобразни решения за намаляването на риска от наводнения в басейна на река Камчия обсъждат днес на работна среща заинтересувани институции. С концерт под наслов „Заедно“ във Варна днес отбелязват 117 години от създаването на Специалното училище за ученици с..

публикувано на 07.12.22 в 14:22
Най-добрият приятел на никулденските шарани

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 декември

В следникулденското морското предаване днес ще чуете: Изследване на „Активни потребители”, публикувано в сайта на националната асоциация, определи съдържанието на веществото хистамин в тъканите за риба, закупена в търговската мрежа в София. Подобно проучване се прави за първи път у нас и има за цел да определи риска за отравяне с хистамин при..

публикувано на 07.12.22 в 09:30

НОВИЯТ ДЕН на 7 декември с Мариела Димитрова

Зажаднели за пътувания след двете пандемични години, все повече българи ще пътуват в чужбина за предстоящите празници. За къде има най-много записвания и достигнаха ли нивата от преди пандемията - в 8.10 часа ще коментира туроператорът Юлиан Бонев. Звездите от Световното първенство по футбол със сигурност провокират много деца да..

публикувано на 07.12.22 в 06:05

Никулденски POST FACTUM с Валери Великов

Гост в студиото е капитан Димитър Димитров, с когото ще говорим за ежегодното му харизанство в българския атонски манастир „Зограф”.   Един от монасите в манастира е от Варна и се казва Николай. Той ще отпразнува имения си ден не по Григорианския, а по Юлиянския календар – на 19 декември. Хистаминът в някои от рибите , които се продават..

публикувано на 06.12.22 в 15:33

НА СВЕТЛО на Никулден с Иван Барбов

В този облачен, леко хладен, но празничен радиоследобед, ще "хвърлим мрежите" на честотите на Радио Варна за да "уловим" най-интересните теми и събеседници, актуалните новини от деня и хубавата музика. С вас във времето от 14.00 до 17.00 часа ще са водещият Иван Барбов и звукорежисьора Петър Венков. Ето и акцентите днес: Ще ви потопим в..

публикувано на 06.12.22 в 14:38

"Новият ден" на Никулден

Липсата на апетки в селата е проблем, който от години не намира своето решение. Аптеките във Варненска област са по-малко от предвидените на глава от населението. Въпросът е обаче какво следва да се направи оттук насетне за да има решение, което да е от полза за жителите на селата, за да имат достъп до лекарства там, където живеят; На Никулден..

публикувано на 06.12.22 в 05:55

На 5 декември в "От другата страна" по Радио Варна

На 5 декември в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю сMagnus Karlsson (PRIMAL FEAR, THE FERRYMEN).Новият албум на THE CASE " Li &Br"("Литий и бром") с китариста Александър Нейчев. Представяне на новия албум на OLDENWOOD "Obscurity Poems" – разговор с Владислав Иванов (екс- INNERHELL). Преводачът Сибин Майналовски за..

публикувано на 05.12.22 в 14:25