Дафина Тончева гостува в Startup

Как се прави успешна кариера в Силициевата долина и как български компании могат да кандидатстват за финансиране на софтуерни проекти? Опитът си ще сподели един от най-успешните българи в Силицевата долина - Дафина Тончева. Тя напуска..

обновено на 26.06.17 в 11:34

7-то издание на Startup Weekend Varna във фокуса на StartUp на 22 май

Работещи практики и модерни технологии, които могат да превърнат градовете ни в по-екологични и по-ефективни, т.нар. концепция Smart City ("умни градове")влизат във фокуса на поредното 7-мо издание на Startup Weekend Varna. ­Все още никой не..

обновено на 26.06.17 в 11:24

Богомил Балкански в StartUp на 19 юни

Как се прави успешна кариера в   Силициевата долина и как български компании могат да кандидатстват за  финансиране  на софтуерни проекти? Опитът си споделя един от най-успешните българи в Силициевата долина - Богомил Балкански , работещ в..

публикувано на 19.06.17 в 13:25

Прилики и разлики в платформите за краудфънфинг в StartUp на 5 юни

Колективното финансиране влиза във фокуса на това издание на StartUp. Не само, защото стотици хиляди хора по света събраха много нас 3 млрд. щатски долара за близо 2 млн. проекта през новите интернет платформи в последните години, но и защото..

публикувано на 05.06.17 в 12:30

Проектът "Носия" в StartUp на 29 май

Успешната история на проекта "Успелите", дело на двама от възпитаниците на Икономическия университет във Варна - Венелин Добрев и Александър Хинков, да създадат бизнес модел - "Носия", който да издържа uspelite.bg като платформа, влиза във фокуса на..

публикувано на 29.05.17 в 16:19

"Бизнесът в действие" ще нищи казуси от Варна

Тридневен интерактивен бизнес форум - "Бизнесът в действие" 2017 , започва този петък във Варна. Домакин на проявата е Икономическия университет, а организатор е структурата на студентите икономисти, AIESEC България. Форумът събира на едно място..

публикувано на 08.05.17 в 12:53

Започва обучение за социални предприемачи

До 21 май, академия за социални предприемачи набира кандидати,. Това е второ издание на програмата, чиито обучения започват през месец юни в София. Квотата за участниците е 60 социални предприемачи, т.е. предприемачи с кауза, които ще могат..

публикувано на 08.05.17 в 12:47

StartUp - епизод 6, с Доротея Николова на 8 май

В това издание на StartUp ви срещаме с Мартен Демирев, който ще ни разкаже за една нова идея за споделяне на работните пространства във Варна, наречена Иновативни креативни пространства, иначе казано нещо като "технологично предприемачество". Проектът..

публикувано на 08.05.17 в 12:06

StartUp - епизод 4, на 24 април

Лесно ли е да произвеждаш вино, и то не какво да е, а плодово от сертифицирани био плодове, в страна, в която всички, или почти всички произвеждат вино? Отговорът на този въпрос търсим в този епизод на StartUp с Оля Антонова от тандема, който произвежда..

публикувано на 25.04.17 в 08:17

StartUp - епизод 3, с Доротея Николова на 17 април

Днешната ни тема е посветена на един успешен и доста нетрадиционен "стартъп" – рок училище, разпростряло се засега само в София и разбира се, във Варна. Защо "нетрадиционен" ли? Защото на първо място, той представлява музикално общество. На..

публикувано на 17.04.17 в 12:54